Ziua 3 – Turul bloggerilor la companiile din Sibiu în cadrul campaniei #produsinSibiu
Timp de citire: 4 minute
După ce zilele trecute am scris despre prima și a doua zi a turului bloggerilor la companiile din Sibiu, precum și despre deschiderea celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar Astra Film Sibiu, astăzi a venit rândul să vorbesc despre ultima zi, cea mai scurtă din punct de vedere al numărului de vizite, dar bogată din perspectiva experienței.
Roșu – linii complete pentru abatoare
Familia Roşu a început cu producţia de încălţăminte şi marochinărie într-un spaţiu al unei fabrici de metale. După 7 ani a decis achiziționarea întregii fabrici începând astfel realizarea de confecţii din inox şi echipamente pentru industria cărnii (execuție abatoare pentru porcine și bovine).
În momentul de față Roșu SRL este unul din puținii producători de linii complete de abatorizare din această zonă a Europei. Fiecare linie de abatorizare este proiectată separat, de la zero și apoi construită pe baza proiectului respectiv. De aceea, din această fabrică lipsesc liniile de fabricație cu care ne-am obișnuit în alte părți. Aici fiecare produs în parte se face de la zero.
Scandia – brandul care m-a câștigat la primul ”hello” 🙂
La Scandia am întâlnit în primul rând mândria de a aparține de un brand. M-am bucurat să descopăr că cei care s-au ocupat de rebrandingul Scandia în 2010 sunt tot Seed Consultants, aceeași echipă care tocmai ne-a realizat nouă brandingul la proaspăta lansată Kooperativa 2.0
La scurt timp dupa lansarea brandului, identitatea vizuala a Scandia Food a fost premiata in cadrul competitiei internationale de design American Design Awards, la sectiunea Logo Design. Proiectul de rebranding Scandia Food a fost premiat si in cadrul REBRAND 100® Global Awards, editia 2012.
Brandingul nu înseamnă doar un design frumos postat pe ambalajele produselor. Brandingul începe cu oamenii. Și asta am simțit-o imediat când am intrat în zona de birouri. Eu eram prea fascinat să citesc mesajele de pe pereți și n-am mai fost atent să fac propriile poze, astfel încât mă văd nevoit să apelez pentru exemplificare la câteva poze făcut de Cristian Florea.
Fabrica a fost înființată la Sibiu în 1922 de către cetățeanul german Joseph Theil. În momentul de față Scandia Food este liderul pe piața de produse la conservă din România cu o cotă de piață de peste 45% în iunie-iulie 2013 (conform AC Nielsen) și lider pe toate categoriile de produse alimentare la conservă pe care le produce: pate de ficat, conserve din carne și o gamă largă de mâncăruri tradiționale românești gata-preparate.
Gamele de produse comercializate de Scandia Food sunt Via, Scandia Sibiu, Bucegi, Bucegi Junior, Velicia, DeliCina, Rancho și Sado.
DIntre toate acestea am remarcat în mod deosebit două game de produse: Via și Bucegi Junior.
Via este o marcă de pate din ingrediente 100% naturale, fără conservanți, fără coloranți și fără arome artificiale.
Pateurile pentru copii Bucegi Junior nu conţin E-uri, conservanţi sau coloranți artificiali, au un conţinut de sare mai mic decât celelalte pateuri (0,8% față de 1,4%-1,5%) şi doar 3,7% grăsimi (față de pateurile normale care conțin până la 17% grăsimi)
Scandia a încheiat un parteneriat cu Disney, pentru a produce aceste pateuri pentru copii cu logo-ul Disney pe ambalaj. Pentru a putea crea ambalajele cu logo-ul Disney, compania americană a realizat un audit extrem de complex care a impus standarde înalte atât în linia de fabricație cât și în rândul angajaților. Nu poţi primi garanţia Disney dacă nu îndeplineşti cele mai înalte standarde, iar Scandia a reuşit acest lucru.
[infobox style=’regular’ static=’1′]“Produs în Sibiu” este o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul Sibiu 100%.
Au mai scris pe bloguri despre acest tur: Alexandra Palconi, Anne-Marie, Denisa Bârgău, Manuel Cheţa, Cristian Florea, Anca Duma, Alina Massier, Cristian Liviu Sucilă, Pancu, Istvan Bertalan, Diana Ribana, CeMerită, Sebastian Bârgău, Călin Turcu.[/infobox]
Adaugă un comentariu