Cum poți depune USD din Revolut în Binance fără comision

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Dacă ți-ai făcut cont pe Binance și vrei să alimentezi contul fără comisioane, există o variantă pe care ți-o detaliez mai jos, pas cu pas.

Cea mai bună variantă pentru a reduce la maxim comisioanele pentru cumpărarea de cryptomonede prin platforma Binance este (la nivelul lunii octombrie 2021) depunerea de USD din contul Revolut. Am explicat mai demult, aici, de ce Revolut este una dintre cele mai bune opțiuni pentru schimbul valutar (în cazul acesta din RON în USD).

LATER EDIT: Eu am cont Revolut Metal și explicația de mai jos este valabilă cu 0% comision doar dacă e vorba despre un cont Metal și tranzacție în timpul săptămânii. Mi-au scris cititorii acestui blog că pentru planul gratuit de la Revolut există un comision dar care este oricum mai mic decât cel de la depunerea direct prin card.

Din păcate, Binance nu permite la acest moment (octombrie 2021) depunerea (FIAT) de EUR decât prin card și trebuie să plătești un comision de 1,8%.

Singura variantă pentru a evita acest comision este să depui banii prin transfer bancar, dar în USD.

Prin urmare, alegi USD în loc de EUR și vei constata că ai o singură opțiune, respectiv, transfer bancar. Desigur că la acest moment poți alege orice bancă pentru transfer din contul personal în USD, dar s-ar putea ca banca la care ai cont să îți perceapă un comision lunar pentru deschiderea unui cont suplimentar.

Acesta este motivul pentru care eu am preferat să folosesc Revolut în loc de ING care îmi percepea un comision de 2€/lună pentru deschiderea unui cont suplimentar în USD (pe lângă cel în RON).

În următorul pas alegi suma pe care vrei să o transferi. Eu am ales 200 USD. După cum vezi, aceștia vor ajunge în contul tău Binance sub formă de BUSD, o cryptomonedă stabilă pe care ulterior o poți folosi pentru a face swap cu alte cryptomonede.

La următorul pas vei primi datele necesare pentru transfer. Aici trebuie să fi foarte atent să selectezi (sau introduci) datele corecte IBAN ale contului din care vei face transferul.

În cazul Revolut, pentru transferuri internaționale, IBAN-ul tău va începe cu LT… și îl vei găsi în meniul Detalii de la contul USD.

Având aceste date în Binance, ne mutăm pe Revolut.

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că avem bani în contul USD. Contul USD se poate alimenta prin meniul ”Schimb”. Apoi, din contul USD din Revolut apăsăm pe butonul ”Trimite” și, de acolo, apăsăm pe butonul ”Nou” din dreapta sus, iar apoi, ”Adaugă un destinatar bancar”.

 

Apoi alegem ”Afaceri”/”Business” și completăm cu următoarele date: la țară trecem Seychelles, moneda USD, numărul de cont și SWIFT-ul din detaliile tranzacției de pe Binance, la nume beneficiar putem trece Binance iar emailul îl putem lăsa necompletat.

La următorul pas trebuie să fi atent să modifici adresa băncii din Seychelles în Statele Unite ale Americii și apoi să completezi adresa din detaliile tranzacției de pe Binance.

La următorul pas vei vedea și comisioanele de transfer. Aici trebuie să fii atent să nu faci transferuri în weekend. Ai răbdare până luni. Cu toate beneficiile sale, Revolut taxează totuși suplimentar transferurile efectuate în weekend.

Din acest moment ai doar de așteptat câteva zile până vei vedea transferul efectuat în contul Binance.

La mine a durat mai puțin de 24 de ore și am primit acest email:

Notă: În cazul în care nu ai încă un cont pe Binance, îți poți face unul folosind acest link de referral https://accounts.binance.com/ro/register?ref=EZQ4TF3Q sau să introduci ID-ul de recomandare EZQ4TF3Q atunci când creezi prima dată contul, prin care amândoi câștigăm câte 10% din comisioanele obținute de Binance de pe urma tranzacțiilor tale viitoare (adică, win-win!).
Atenție:
Înainte de a investi în criptomonede, recomand să te asiguri că înțelegi cum funcționează piața cripto și că îți poți asuma riscul ridicat de a pierde bani.
Prețul criptomonedelor poate să înregistreze variații semnificative și, ca atare, acestea nu sunt potrivite pentru orice investitor.
Tranzacționarea cripto-monedelor nu este supravegheată de niciun organism de reglementare al UE.
Capitalul tău este expus riscului, prin urmare recomandarea este să riști doar capitalul pe care îți permiți să-l pierzi.

Adaugă un comentariu

 • Jane

  F util articolul! In Binance, cand iti cere pentru depozit bank name & bank account number, ce se pune la Bank Name pentru Revolut? In detaliile contului de USD de pe Revolut apar doar urmatoarele informatii: beneficiary, IBAN si BIC.

 • Florin

  Buna ziua!
  Nu știu dacă am nimerit bine la dvs, dar din căutare în căutare am ajuns aici.
  Va rog sa mă ajutați dacă puteți.
  Acum câteva zile am incercat să îmi fac cont pe Binance și să încep să cumpăr monede, iar în încercările mele de a trimite și primi cod de activare, am primit un msg de la un Nr de tel ( Digi Romania),cu un cod asemănător cu cel ce îl trimite și sistemul, dar de pe un Nr de tel din 4 cifre.
  Nu mi-am dat seama imediat, și ulterior, când am realizat că acel Nr de Digi mobil nu ar avea legătură cu aplicația și că e posibil sa fie un furt de identitate sau ceva de genul, m-am speriat și am dezactivat contul. Bineînțeles că am incercat sa sun la acel Nr de mobil și e blocat.Mă puteți ajuta cumva cu un sfat sau să mă îndrumați unde să mă adresez, că nu găsesc nimic de contact?
  Va mulțumesc!

  • Vlad Dulea

   Nu știu ce să zic. E posibil să fii victima unei încercări de phishing. Eu am primit coduri de la Binance doar de pe numerele: 1762 și 1836

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.