Există fani ai seriei ”Puppet Master” în România?

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Întreb pentru că, în urmă cu 16 ani, am jucat și eu într-unul din filmele din seria ”Puppet Master”. Este vorba despre ”Retro Puppet Master”, al șaptelea film al francizei, iar acum observ că pe Indiegogo este o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea celui de-al 11-lea film al seriei.

”Retro Puppet Master” (1999) este încă un alt film dintr-o franciză low-budget. O justificare rapidă pentru  ratingul mic de pe iMDB (pentru cei care nu știu, profit de ocazie să mă laud că am pagină de actor pe iMDB – https://www.imdb.com/name/nm0241309/). Cam așa rating slab au toate filmele din serie, de aceea nu mă așteptam ca atât de mulți să reacționeze la o campanie de crowdfunding pe Indiegogo pentru realizarea unui sequel din aceeași franciză (campania e deja full-funded).

Mă refer la faptul că sunt oameni care au dat:

  • 500$ pentru ca un personaj din film să poarte numele lor
  • 500$ pentru ca poza lor să apară în film
  • 750$ pentru a avea o păpușă autentică din film
  • 2000$ să fii omorât de una dintre păpuși în câteva secunde de film
  • sau 5000$ pentru un rol secundar în film

Sunt oameni care dau 5000$ să joace într-un film din seria ”Puppet Master” iar am fost destul de norocos să joc într-unul dintre acestea și să fiu și plătit pentru asta (chiar dacă cu o remunerație modică).

De altfel, experiența în sine a contat, evident, mai mult. Era al doilea film în care jucam, după ”Talisman” în 1998. Ambele au fost filmate de americanii de la Full Moon Studios pe platourile Castel Film de la Snagov.

Despre seria ”Puppet Master”, wikipedia în limba română spune așa: Puppet Master este o serie de filme de groază care prezintă un grup de păpuși animate cu ajutorul unei străvechi formule egiptene, fiecare echipată cu un dispozitiv unic și periculos (deși nu în toate filmele păpușile sunt înfățișate ca un pericol) și sunt reprezentate ca eroi, anti-eroi și antagoniști. Franciza este produsă de Full Moon Features și a început în 1989 cu primul film omonim al seriei, care a fost urmat de nouă continuări precum și alte produse media (jucării, benzi desenate, etc).”

În ”Retro Puppet Master” al 7-lea film din serie (dar care se petrece ca perioadă înaintea celorlalte), intepretam rolul Duval, un student la medicină care își câștiga existența făcând parte dintr-o trupă de păpușari. Păpușa pe care o mânuiam în film se numește ”Dr.Death” și apare în prim plan pe afișul filmului.

Retro_Puppet_Master

Toată acțiunea este descrisă pe larg în pagina wikipedia în limba engleză dedicată filmului.

Mai jos, secvențe din film cu mine. Aveam 19 ani!

https://youtu.be/BLBl5BE41OM

E ok 🙂 Și eu mă distrez copios când revăd scenele acestea.

În ”Retro Puppet Master” am avut ocazia să joc alături de câțiva actori americani. Povestea cea mai interesantă este, de departe, cea a lui Greg Sestero. La câțiva ani după ce a jucat rolul principal din ”Retro Puppet Master” a primit un rol în filmul ”The Room” (2003) considerat atât de prost încât a devenit un film-cult. De fapt, ”The Room” a ajuns să fie considerat ”cel mai prost film din toate timpurile”. Am scris un articol separat despre asta aici.

Alți actori americani care au jucat în Retro Puppet Master sunt Jack Donner sau Stephen Blackehart. Jack Donner este un actor acum în vârstă de 88 de ani, cunoscut în special pentru rolul Tal din seria originală Star Trek din 1966, dar și pentru roluri mai recente precum cel din ”J. Edgar” (2011) sau ”Stigmata” (1999). Stephen Blackehart a avut recent un rol în Gardienii Galaxiei (2014).

Dintre actorii români care au jucat în ”Retro Puppet Master”: Vitalie Bantaș, Elvira Deatcu, Claudiu Trandafir (de la care am și aflat despre campania de crowd-funding de pe Indiegogo) și Dan Fințescu cu care m-am reîntâlnit de curând în cu totul alt context, atât eu cât și el activând acum mai mult în zona muzicală.

Ar mai fi de menționat că director de imagine la ”Retro Puppet Master” a fost Viorel Sergovici Jr., unul din cei mai prolifici directori de imagine de pe la noi.

Și acum să revenim la întrebarea din titlu: există fani ai seriei ”Puppet Master” în România? Că în lume, m-am lămurit, sigur există 🙂

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.