Artistul dezastru: Cum a transformat Greg Sestero un eșec la Hollywood într-una din cele mai interesante povești de succes din ultimii ani

Timp de citire: 5 minute

Vlad Dulea

Cariera cinematografică a lui Greg Sestero începea la 18 ani, undeva prin 1996, cu apariții sporadice de figurație (necreditate) în producții TV precum ”Nash Bridges” sau cinematografice precum ”Gattaca” sau ”Patch Adams”.

Primul rol important din cariera sa care devenea deja promițătoare îl aduce pentru câteva săptămâni în România, în studiourile Castel Film de la Snagov, acolo unde joacă rolul principal în producția americană ”Retro Puppet Master”, al șaptelea film din franciza deținută de studiourile Full Moon din Los Angeles, SUA, un film din a cărui distribuție am făcut și eu parte cu un rol secundar. Atunci l-am cunoscut personal iar câțiva ani mai târziu am început să ținem legătura pe Facebook. Așa am urmărit cu atenție povestea lui pe care v-o relatez în continuare 🙂

Cu un an înainte, în 1998, luase decizia de a face un curs de actorie în San Francisco. Acolo l-a cunoscut pe misteriosul actor Tommy Wiseau, cel care avea să îi schimbe complet viața și care, la momentul respectiv, pretindea a fi noul Marlon Brando.

2003 este anul în care Greg Sestero și-a pus foarte mari speranțe. Este anul în care joacă alături de Tommy Wiseau în filmul regizat și produs de acesta din urmă și care îi promitea că îl va duce în galeria actorilor cunoscuți ai Hollywood-ului.

Doar că succesul lui Greg Sestero nu a venit așa cum se aștepta. Filmul ”The Room” a fost considerat atât de prost încât a devenit în scurt timp un ”film-cult”. Există oameni care și în ziua de azi se întâlnesc special să se uite la acest film. ”The Room” a umplut mai bine de 10 ani săli de cinema tocmai pentru că e atât de prost.

Ca să înțelegeți, vă las aici un comentariu de pe iMDB al unui tip care a văzut acest film în 2014:

”I have now seen Mr. Tommy Wiseau’s cinematic tour-de-force, ‘The Room’ three times. With each viewing, ‘The Room’ becomes more complexly entangled in and inseparable from my own life. I no longer know where The Room ends and I begin. It is, without question, the worst film ever made. But this comment is in no way meant to be discouraging. Because while The Room is the worst movie ever made it is also the greatest way to spend a blisteringly fast 100 minutes in the dark. Simply put, ‘The Room’ will change your life.”

În orice caz, nu este genul de succes pe care cineva de la Hollywood și l-ar dori. Cel mai mare ”succes” de actor al lui lui Greg Sestero este, în același timp, și cel mai mare eșec.

Doar că povestea lui Greg Sestero nu se oprește aici. Inspirat de prietenii lui care-l auzeau povestind despre situații din timpul filmărilor, Greg Sestero scrie în 2013 o carte care se cheamă ”The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made” (trad: ”Artistul dezastru: Viața mea în „Camera”, cel mai prost film făcut vreodată”)

Cartea a devenit curând un best-seller, fiind apreciată de publicații precum The Huffington Post drept: ”posibil cea mai importantă piesă de literatură tipărită vreodată”.

Mai mult decât atât, în februarie 2014, James Franco și Seth Rogen au achiziționat drepturile de ecranizare a cărții. James Franco produce, regizează și joacă și rolul principal în filmul care urmează să fie lansat în a doua parte a anului acesta, în 2016.

James Franco interpretează în film rolul lui Tommy Wiseau, iar fratele lui, Dave Franco, joacă rolul lui Greg Sestero.

Distribuția filmului ”The Disaster Artist” este destul de impresionantă și îi mai cuprinde pe lângă James și Dave Franco, pe Zac Efron, Seth Rogen, Kate Upton și Sharon Stone.

other-cast-of-disaster-artist

Greg Sestero a reușit, într-un final, să transforme un eșec răsunător într-un succes de marcă. L-am întrebat pe Greg ce planuri de viitor are, ca actor, respectiv scriitor. Mi-a răspuns: ”Abia aștept să văd ce îmi rezervă în continuare această călătorie creativă și foarte neconvențională pe care am început-o. Să scriu cartea ”The Disaster Artist” a fost o experiență deosebită și, cu siguranță, vreau să continui să scriu. Acum lucrez la o idee pentru un serial de televiziune. Actoria este în continuare o pasiune dar voi fi mai atent când voi alege proiectele în care urmează să mă implic.”

LATER EDIT: Între timp a apărut și filmul ”The Disaster Artist” al cărui trailer îl puteți urmări mai jos. James Franco a obținut Globul de Aur pentru acest rol iar scenariul filmului a primit nominalizare la Oscar la categoria ”Cel mai bun scenariu adaptat”.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.