Gary Sinise – Lt.Dan din Forrest Gump – are o trupă care se cheamă chiar așa: Lt. Dan Band

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

În 1994, Gary Sinise juca cel mai important rol al său de până atunci: rolul locotenentului Dan din filmul Forrest Gump. Rolul i-a adus atunci singura nominalizare la Oscar, dar importanța rolului Lt.Dan avea să o înțeleagă abia peste câțiva ani, atunci când a început proiectul muzical ”Lt.Dan Band”, o trupă dedicată militarilor activi și veteranilor de război. „Lt.Dan Band” ține anual peste 50 de concerte aproape exclusiv în baze militare și centre medicale ale armatei.

Trupa ”Lt.Dan Band” face parte dintr-un proiect mai amplu al lui Gary Sinise: fundația care îi poartă numele. Fundația Gary Sinise este în totalitate dedicată veteranilor de război și militarilor activi detașați în afara țării.

Fundația Gary Sinise organizează, printre altele, concerte pentru militari sau veterani la care cântă, bineînțeles, ”Lt. Dan Band”. Un episod drăguț a avut loc în Savannah pe 22 aprilie 2011, atunci când un actor care îl imită pe Tom Hanks în rolul Forrest Gump și-a făcut loc prin mulțime și a urcat pe scenă alături de Gary Sinise (Lt. Dan) și trupa sa:

https://www.youtube.com/watch?v=-ac2SfUUGZU

Ca actor, pe lângă rolul din Forrest Gump, Gary Sinise mai este cunoscut pentru rolul din serialul CSI: New York / Criminaliștii, precum și pentru rolurile din filmele Apollo 13 (1995) sau The Green Mile (1999).

De-a lungul carierei, Gary Sinise a câștigat diferite premii printre care premiul Emmy (o dată, pentru rolul George Wallace din filmul de televiziune ”George Wallace”) și Globul de Aur (o dată, pentru rolul Harry S. Truman din filmul ”Truman”). În 1992, Sinise a regizat și interpretat rolul lui George Milton în ecranizarea de succes a nuvelei ”Of Mice and Men” pentru care a primit o nominalizare la Cannes.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.