De ce concertul Guns N’ Roses de la București a fost, poate, cel mai bun show rock’n’roll din România vreodată (o cronică subiectivă)

Timp de citire: 9 minute

Vlad Dulea

Ok, din start vă spun că știu cât de controversat este deja concertul de aseară. Nu-mi propun să pun ordine în cearta generală și nici să conving pe nimeni de nimic. Cei care au fost sunt deja convinși (ori că a fost foarte nașpa, ori că a fost foarte tare). Cei care nu au fost, însă, ar putea să învețe un lucru important: NU MERGEȚI NICIODATĂ LA UN CONCERT ORGANIZAT DE D&D EAST ENTERTAINMENT !!!

Pentru că asta o spun și cei cărora le-a plăcut Guns aseară și cei cărora nu le-a plăcut.

Ceea ce nu au înțeles domnii de la D&D este că nu e de ajuns să te chinui să aduci o trupa, să găsești un loc, să vinzi bilete și să aduni personal pentru concert. Mai trebuie să te intereseze și cum se simte plătitorul când ajunge acolo. Și aici apare aceeași problemă ca la concertul Aerosmith. Au văzut și auzit bine doar cei de la Golden și cei de la VIP. Dar, după calculele mele (ochiometrice) aștia reprezintă doar vreo 30% din mulțimea prezentă. Bașca au mai fost și problemele cu Food&Beverage: era o singură tonetă de mâncare (hot-dogi) pentru tot sectorul VIP și Golden, motiv pentru care nu îți mai ardea să stai la ditamai coada și îți rămânea doar să salivezi uitându-te la cei care au avut demența (a se citi foamea) de  a sta la coadă până la capăt. Colac peste pupăză, jetoanele de la BRD nu puteau fi răscumpărate (WTF!!!), adică dacă nu le consumai rămâneai cu ele, cu toate că, atunci când le cumpărai, nu te avertiza niciunde de acest lucru.

Încă o chestie despre D&D după care trecem la concert. Biletele de la zona VIP s-au epuizat la un moment dat, cu toate că cererea era în continuare mare, prin urmare D&D s-a gândit să suplimenteze locurile (nimic rău până aici) însă au ales să suplimenteze prin crearea unui nou sector de locuri între cei care deja cumpăraseră și scenă. Prin urmare s-au pișat pe cei care cumpăraseră conștincios – din vreme – locuri la VIP aproape de scenă, întrucât aceștia au ajuns să stea pe la mijlocul tribunei, avându-i în față pe cei care cumpăraseră mai târziu din locurile suplimentate. Pentru acest lucru, domnii se vor alege cu o cerere de returnare a banilor pe care, acum în al doișpelea ceas, sper să aibă bunul simț să o aprobe.

ȘI ACUM SĂ TRECEM LA CONCERT

Guns N’Roses la Bucuresti. Foto ©Apropo.ro

Dacă nu v-ați prins deja, m-am numărat printre cei care au avut noroc să vadă scena (chiar dacă de la o distanță mai mare decât ar fi trebuit) și să aibă parte de un sunet decent (eu v-am zis că sonorizare ca la Sonisphere n-o să mai prindem noi ani buni de-acum încolo în România)

Vă aduc aminte că am fost anul acesta la aproape toate concertele importante: Bob Dylan, Eric Clapton, Elton John, Aerosmith, Manowar, Slayer, Metallica, Rammstein (am ratat doar AC/DC). V-o spun ca să înțelegeți că am termeni de comparație. Nu mai e nevoie să aduc în discuție faptul că am trecut prin zeci de experiențe de cântat rock live (de la baruri și cluburi până la scene în aer liber la festivaluri – apropo, sâmbătă cânt cu Atelier la Bușteni la Rock Maraton ed.3 – mai cântă, printre alte trupe, Luna Amară și Vița de Vie).

Deci, având toate aceste premize la bază, dați-mi voie să afirm cu mâna pe inimă ca acesta a fost cel mai bun show rock’n’roll pe care l-am văzut în România. Observaţi că evit să folosesc expresia „cel mai bun concert” şi folosesc intenționat expresia „cel mai bun show”. Pentru că asta a fost: un show profesionist, bine pus la punct și pregătit în cele mai mici detalii.

Axl Rose a fost într-o formă extraordinară, iar vocea a fost mult peste așteptări. Cel puțin piesa „This I Love” mi s-a părut cel mai tare moment de live (mă refer la interpretare vocală) pe care l-am văzut vreodată. A comunicat cu publicul și l-a respectat. Numai prezența în setlist a celor 5 piese de referință, November Rain, Knockin, Don’t Cry, Sweet Child şi Paradise City, reflectă faptul că omul a înţeles că pentru asta venise lumea acolo, şi, chiar dacă turneul nu este unul al amintirilor ci unul de promovare al noului Guns N’ Roses şi implicit al noului album Chinese Democracy.

Pentru cei care nu ştiu, ne numărăm printre puţinii privilegiaţi care au avut parte de toate aceste 5 piese într-un concert. Din piesele consacrate au mai cântat și Live and Let Die și Welcome to the Jungle.

Frank Ferrer, tobarul latin din Guns

Și pentru că am pomenit de noul Guns N’ Roses, trebuie să vă spun că sunt extrem de încântat de modul în care şi-a ales Axl ceilalţi 7 membri ai trupei cu care să se relanseze. Pe lângă faptul că sunt instrumentiști excepționali, fiecare dintre ei are propriul stil vestimentar, de la Frank Ferrer, latino-tobarul funky, până la Dizzy Reed, o apariție spectaloasă la sacou sau chiar DjAshba chitaristul Slash-alike.

Și aici am atins un punct sensibil. Sunt oameni care spun că Guns nu mai există fără Slash. Ba chiar am un prieten care a zis că nu vine la concert pentru că nu e Slash. Foarte bine. Mult mai bine așa decât să vii și să nu-ți placă faptul că DjAshba era îmbrăcat în genul lui Slash. Mie îmi place foarte mult DjAshba, și mărturisesc că abia am așteptat să îl văd live. Deci eu știam foarte bine ce mă așteaptă și chiar mi-a plăcut aronganța lui. Aroganța lui mie mi-a zis așa: în show-biz nu e valabilă zicala haina nu face pe om, ci e exact invers, pentru că, se pare, Slash fără Guns nu mai e Slash, pe când Guns fără Slash poate fi oricând tot Guns.

Bumblefoot, în trupă din 2006

(aici o să îmi iau o grămadă de scatoalce dar asta e. imi asum asta)

Ceea ce trebuie să înțelegeți este că Guns N’ Roses în 2010 este un proiect muzical ambiţios, în care fiecare din cei 8 membri are rolul său bine determinat.

Vocea lui Axl Rose este fabuloasă şi nu veţi avea prea curând ocazia să mai auziţi aşa ceva live.

Dizzy Reed a făcut un solo de pian îndelung aplaudat de public. El este, de altfel, în afară de Axl, cel mai vechi din trupă, activând în Guns încă din 1990.

Dar, de departe, cele mai importante sunt cele mai recente „achiziţii”: Bumblefoot la chitară, Frank Ferrer la tobe (ambii în proiect din 2006, de la relansare și de la începutul turneului Chinese Democracy) și proaspătul alăturat la chitară DjAshba.

DjAshba a fost chemat în turneul Guns în martie 2009 în special datorită calităților sale muzicale excepționale și a plusului de imagine pe care îl putea aduce proiectului datorită stilului său vestimentar şi al atitudinii sale. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre DjAshba puteţi vizita site-ul lui: https://www.djashba.com/

DjAshba

Nu se cunoaște cu exactitate dacă DjAshba va râmăne un membru permanent al formației și dacă va apărea pe următoarele înregistrări de studio sau va fi folosit doar ca muzician pentru acest turneu. Cert este că mie îmi place Guns N’ Roses cu Axl Rose, DjAshba, Frank Ferrer şi Bumblefoot şi mă bucur că am avut ocazia să văd live această combinaţie.

Eu declar noul Guns mult peste aşteptări, mai ales că de pe ultimul album, Chinese Democracy, pot lejer să numesc 6 piese absolut fantastice: This I Love, Chinese Democracy, If the World, Street of Dreams, Sorry, Madagascar.

Am văzut astăzi o presă dezamăgită, în mare parte susţinând contrariul a ceea ce am zis eu aici.
Eu vă recomand un comentariu al unei tipe, Adriana, care spune:

Costin, in ceea ce priveste organizarea ai dreptate. Show-ul a fost insa exceptional (nu stiu unde ai stat tu, dar de unde am stat noi (si imprejurimile) s-a vazut/auzit/cantat foarteeeee bine. Haide sa nu mai vedem tot timpul (ca romanul) numai partea rea a lucruruilor. AXL a fost intr-una din zilele lui mari, iar vocea si miscarea scenica il tin inca foarte bine,AShba (chitaristul care tindea sa il imite pe Slash) e foarte bun (iti recomand solo-urile lui -gasesti peste tot pe youtube); probabil ca jobenul si tigara tin de marketing desi ar trebui sa isi lase persanalitatea lui sa se vada pe scena. Chinese Democracy a fost criticat, fara indoiala, in nenumarate randuri,dar daca tot tinem sa fim atat de subiectivi, parerea mea este ca suna bine. Daca cuiva i-ar fi trecut prin cap sa se concentreze exclusiv la muzica, sa inchida o clipa ochii, ar fi simtit/auzit efectiv cum se cutremura vazduhul (si ma refer la acordurile din albumul nou). Una peste alta, acolo unde eu am stat lumea (de varsta noastra)a cantat non stop si toti am fost multumiti. AStept sa il asculti totusi pe AShba, sa te intorci catre the same old AXL – daca tot ai fost fan – si sa lasi rautatile pentru D&D aia. P. S. Poate totusi ar fi trebuit sa scrii un articol despre concert si nu despre organizatori.

Vad ca nu ai uitat cand cantam la orele de mate’ balade?

„Restul e tacere, rautate si fuga dupa senzational” cum spunea cineva inspirat într-un alt comentariu la acelaşi articol: https://pandoras.realitatea.net/life/amintiri-mici-nesimtire-si-gunsnroses-13614.html#comment-68716

UPDATE: Am găsit între timp pe Youtube înregistrarea de la This I Love. Aștept concret, cu alte momente de live din România, să îmi contraziceți afirmația că acesta a fost cea mai bună interpretare vocală dintr-un live în România.

https://www.youtube.com/watch?v=qanZxBKinjs

Adaugă un comentariu

 • Alex

  Vlad – respect maxim pentru articol. Din pacate tin sa vin tarziu cu un comentariu, au trecut niste ani buni de la cele 2 concerte Gn’R din RO.
  Am fost la ambele, o spun din start.
  In 2010 il vazusem pe Slash in nici mai mult nici mai putin de 9 concerte prin Europa (abia se lansase cu trupa noua / promova albumul solo lansat atunci) – si acestea fiind spuse, mi-a fost greu sa-i vad pe GnR din prezent si sa accept acel sound. Pentru un vechi colectionar, bootlegger si pasionat de show-uri live de-a lungul anilor, numai Guns N Roses nu a fost – niciunul din acele concerte. Si nu are legatura doar cu lipsa lu Slash sau vreo nostalgie uitata, ci pur si simplu, a lipsit energia si autenticitatea care au facut din formatia/varianta anilor 86-93 ceea ce a fost.
  Axl poate ca a sunat inca decent, dar ….. comparativ cu cine? Sigur nu comparativ cu el insusi 🙂

  Imi spun mereu ca e timpul sa move on si sa nu mai sper ca o sa vad un Axl Rose energic, fit & in shape, pe scena. Cu trecerea fiecarui an, deja mi se confirma ca sperantele mele sunt desarte 🙂
  Nici nu fac vreo comparatie intre concertele 2010 si 2012 – foarte similare.
  Eu compar doar trecutul si consfiintirea de demult cu prezentul si show-urile din prezent / imaginea trupei si ce isi propune ea an de an (sa faca doar bani si cam atat)

  In rest, respect & admiratie pentru postarea ta, puncte de vedere demne de respectat,
  Apropo – si eu personal mor dupa Chinese Democracy si piesele acestui album, insa nu suport cum suna multe din vechile piesele, it all feels so wrong.

  • Vlad Dulea

   ai dreptate. Înțeleg foarte bine ce spui. Au trecut ceva ani de atunci, și perspectivele mele, pe ici pe colo, s-au mai schimbat și ele, chiar dacă, în mare parte, rămân la părerea de atunci.

 • Alexandru

  Vlad ai dreptate! Am stat in fata scenei..nu am cuvinte. A fost sublim! AXl e extraterestru! Baietii doar ce au terminat turneul in state..sunt in forma maxima! Se pregatesc pt Europa asa ca in vara ‘ne vedem’ la rock the city!!!:) Doar sunt cap de afis,nu Bugsy?! :PP Eu o sa merg si la Sofia dupa ‘mizeria’ asta..e cam sold out din cate am inteles..:PP Of Bugsy Bugsy..i’m SORRY for you

 • Iulia

  Cat am bucur ca mai sunt si oameni care apreciaza GnR si in noul format.Nu ii inteleg pe unii oameni.De ce s-au mai dus la concert daca stiau deja ca nu mai sunt in formula din anii ’90,si erau siguri ca n-o sa le placa??? Mie Chinese Democracy imi place foarte mult,are melodii bune si muncite,iar reprezentatia live „This I Love” a fost memorabila.Axl are o voce superba si puternica,iar Romania chiar nu o sa mai auda asa ceva prea curand.

 • Horatiu

  Adept al moderatiei si mai putin al extremismului as incerca in a fi mai putin exaltat in pareri pro si contra. Deci, pot spune ca a fost o bucurie personala sa vad live doua trupe de suflet, AC DC si Guns, in 2010, in concerte la Bucuresti. Restul „e” nuante…

  • Vlad Dulea

   … și viața ar fi de zeci de mii de ori mai frumoasă dacă toți (sau măcar majoritatea) ar gândi așa…

  • Vlad Dulea

   cu toate că mi-am propus să nu îți mai răspund pentru că e clar că ești pornit și nu ai de gând să înțelegi ce spun eu aici, ci doar să îmi demonstrezi mie cine știe ce, totuși simt nevoia să mai fac câteva precizări pentru alții care ar putea citi această conversație.
   un show în muzică este la fel cu unul în teatru. îl pregătești minuțios, cu atenție, cu ore întregi, zile și nopți nedormite, după care pleci cu el în turneu.
   teoretic este aceeași prestație cu aceeași actori, dar practic diferă sala/locul, personalul implicat, spectatorii etc.
   când am zis că s-a văzut că este un show pregătit în cele mai mici detalii, la asta m-am referit. rezultatul, ceea ce ai văzut tu, eu și alții, a depins foarte mult (din păcate) și de ceilalți factori.
   diferența între mine și tine este că eu m-am bucurat de ceea ce am văzut și simțit. asta nu mă face nici mai prost, nici mai deștept ca tine. aș putea spune doar mai norocos.
   și în final, pentru liniștea ta sufletească, îți mai spun că sunt fan metallica și am adorat concertul de anul acesta: https://vlad.dulea.ro/2010/06/27/sonisphere-festival-bucharest-ziua-2-megadeth-slayer-metallica/
   sunt aproape sigur că mulți vor spune că mă contrazic în aceste două articole, dar asta nu îmi va întări decât convingerea că nu au înțeles nimic din ce am vrut să spun, și îmi asum asta, pentru că nu poate fi doar vina lor. poate n-am știut s-o spun cum trebuie.
   .. si acum, peace! m/

   • bugsy

    am citit cronica la metallica, live at sonisphere. pot spune atat: chapeau! am citit si am inteles ca am vazut acelasi concert. nu acelasi lucru il pot spune despre cronica la gnr. pe cuvant, nu pot sa cred cum poti compara cele doua evenimente. sunt fan metallica, sunt ff subiectiv!

 • OldChapRO

  Pacat ca n-ai prins AC/DC, le-a batut la cur pe toate luate la un loc. Pur si simplu nu stiu la ce sa ma gandesc ca ar fi fost aiurea, totul, dar totul, de la acces, servire, trupe in deschidere, sunet, lumini, show in general, totul a mers ceas, poate doar sa zic ca a fost cam scurt, trei zile daca stateam cu retina si timpanul pe ei si nu ma saturam! M-am jurat ca nu mai merg decat unde isi baga Marcel Avram coada dar uite ca nu ma invat minte, ma-nbolnavesc de nervi cu alde D&D (lasati de capul lor) si alti buni romani. Am ajuns la concluzia ca daca nu vrei sa te risti trebuie sa vii foarte devreme, sa stai lipit la baricada, nas in nas cu BGS-ii de sub scena, vezi tot iar sunetul e sunet. Doar ca e cam obositor, de la o varsta te cam resimti 2-3 zile dupa. Dar, ca si divortul, e scump pentru ca merita! Mai prinzi o pana, mai comunici direct un performer, poate-l mai si atingi (cum s-a intamplat cu DJ Ashba cand a coborat de pe scena in sant), avem mult de recuperat dupa atatia ani de post. Plus ca trebuie sa dam stafeta la copilasi, trebuie sa-i invatam de mici cu greul. In final conteaza ce-ti ramane in cap si-n inima, „The show must go on!” cum zicea regretatul Eddie.

  • Vlad Dulea

   mă bucur că mai sunt şi oameni normali

  • bugsy

   pai cam asa ar putea fi privit concertul cu „so called” GNR in comparatie cu, hai sa zicem, rammstein. nu pot fi comparate cele doua evenimente. de la reactia fanilor, la efectele folosite, de la profesionalismul desavarsit al teutonilor (la asta se include si sosirea pe scena la ora anuntat, numit si respect), pana la productia showului in intregime (a avut un concept, daca asta iti spune ceva stimate domn). singura asemanare care se poate gasi intre concertul Rammstein si mizeria GNR este aceea ca ambele au avut loc in aceeasi locatie, la Romexpo adica!

   PS: si acum hai sa/ti zic o chestie, „from inside” (adica din staff-ul tehnic GNR): erau disperati la inceputul showului ca nu au reusit sa fac sound cheek-ul asa cum trebuie. acest lucru s-a putut observa. doar unii au vazut ” un show profesionist, bine pus la punct și pregătit în cele mai mici detalii”.

   • Vlad Dulea

    prietene, când o să pregătești măcar un singur spectacol în viața ta, atunci să vorbești. până atunci, gura mică!

   • Vlad Dulea

    1. și vă mai zic una ca să vă liniștesc pe toți fanii Rammstein: nu mi-a plăcut spectacolul lor pentru că a fost mult sub ceea ce fac ei de obicei. cu alte cuvinte, a fost o „mizerie” față de ce puteau să facă. Rammstein, nu e muzică, e un spectacol, iar cel de la București ( chiar dacă pentru noi care nu avem parte de așa ceva a reprezentat ceva ) pentru Rammstein a fost unul din cele mai slabe.

    2. o tot băgaţi pe asta cu GNR nu e mai e ce a fost, sau cum ai zis acum „so called” GNR… prietene, tu nu ştiai componenţa formaţiei? nu ascultesei deloc albumul pentru care a fost făcut acest turneu?

    3. nu poți să ceri respect când tu însuți nu oferi! ține minte asta!

    • bugsy

     deci rammstein fac spectacol (show) nu fac muzica. zici tu! dar tot tu zici: „“De ce concertul Guns N’ Roses de la București a fost, poate, cel mai bun show rock’n’roll din România vreodată”, adica „spectacol”, adica nu fac muzica. Meseriasule, mie imi convine! tu singur, dupa logica ta ai recuniscut ca GNR nu fac muzica! Chestia e ca nu fac nici show!

     ca fan rammstein si metallica si iron maiden si judas priest si zz top si megadeth si slayer si tot ce inseamna rock adevarat pot sa/ti spun ca/ti respect opinia si nu ma obsesc sa o combat, pentru ca este puerila.

 • hop si eu

  oare de ce nu conteaza pentru noi, pe langa calitatea sunetului si prestatia artistului, organizarea? de ce nu spune nimeni ce primire ni sa facut de catre organizatori? cate zeci de minute am fost tinuti la porti? de ce nu se vorbeste despre numarul infim de wc-uri si de proasta lor pozitionare? de ce organizatorii nu s-au obosit sa ne anunte ca in timp ce trupa ar fi trebuit sa fie pe scena, abia atunci decola de la Viena? cand o sa ne pese si de modul in care suntem tratati? CAND? felicitari pentru modul obiectiv cu care ai tratat problemele legate de organizare.

  • Vlad Dulea

   Eu stiu de toate chestiile astea pe care le-ai spus tu, de aceea am si inceput articolul cu „NU MERGEȚI NICIODATĂ LA UN CONCERT ORGANIZAT DE D&D EAST ENTERTAINMENT !!!”.
   Cu toate că (am aflat între timp) tot ei au organizat şi AC/DC și Sonisphere. Nu înțeleg dacă sunt aceeași firmă cum au putut să dea acum asemenea gherlă. Organizarea evenimentului a fost printre cele mai proaste ever! Poate acesta este și motivul pentru care lumea s-a răzbunat pe GNR în recenzii. Că dacă nu te simți bine și nu vezi, nu auzi ca lumea, nu are cum să-ți placă, și pornești din start împotriva a ceea ce se întâmplă…

 • bugsy

  GNR live la Bucuresti nu a fost o surpriza,…., e ceva comun!

  “The band took the stage just a measly hour late, had their set cut marginally, but not dramatically, and turned in a show that was the ultimate insult to the Gunners dream, in being simply unmemorable. True, the magic of hearing the likes of Welcome To The Jungle, It’s So Easy and November Rain live cannot be diminished. But last night Reading was challenged to judge whether this was enough, and Reading judged “no”. There was no charisma, no chemistry and actually, so little vocal that the rumour of the night was that Axl had drafted in Mickey Rourke as a body double. Certainly, the boos negated his vocals down to nothing. And when history is written, it shall be told that the GNR dream ended with an unedifying sit in – in which Axl tried to whip up a disinterested crowd into voicing outrage over the shortened set. After such a mess, it’s perhaps not surprising that the rumour of the festival today is that the band were not paid for their performance and will not be appearing on Sunday for the Leeds leg.

  And so after all that, it gives me no pleasure to diss GNR online for a second time. But rather than a boyish jibe about his girth, this was about insulting their fans and, worse, their legacy. So c’mon Axl. Bring it. Do your worst. Oh! You already did.”

 • the dude

  cel mai prost concert / eveniment din anul 2010. gnr e cea mai penibila formatie la ora actuala, iar publicul gnr e format numai din hipsteri si corporatisti din astia cretini cu impresii de rockeri… lame!

 • Arhi

  dude, accept orice, dar sa zici ca vocea lui axl e fabuloasa…e prea mult.

  • Vlad Dulea

   ok, eu ma multumesc cu faptul ca ai acceptat restul 🙂
   acum, lasand gluma la o parte, cand am zis ca e fabuloasa chiar nu am fost subiectiv.
   subiectiv sunt cand spun imi place sau nu-mi place timbrul vocii, imi place sau nu imi place stilul, dar cand e vorba de capacitati vocale raman la parerea ca vocea lui este fabuloasa.
   intre timp am gasit si inregistrarea de la This I Love https://www.youtube.com/watch?v=qanZxBKinjs
   daca nu ai timp sau chef sa asculti, da macar la minutul 5:20, si vei intelege de ce am zis ca nu vom mai auzi prea curand in live o astfel de voce

  • Vlad Dulea

   şi încă o rugăminte: nu mai îmi zi „dude” că după aia mă confundă lumea cu vreun intelectual de pe-aici 🙂

 • Catalina

  In sfarsit am inteles !

 • 6simturi

  Da, si noi am vazut un show excelent, cu o voce magnifica. Aici: https://tiny.cc/iojan

 • Mihai Baboi

  N-am fost la concert, asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea despre el. N-ar fi corect. In schimb am cateva opinii despre restul lucrurilor spuse in articol. „Slash fara Guns nu e Slash, dar Guns fara Slash e tot Guns”. Fals. Cel putin dupa parerea mea, e un pic invers. E adevarat ca Velvet Revolver nu straluceste, dar Slash suna la fel de bine ca intotdeauna. In schimb Guns, e o trupa, deci un tot. Fara Slash, „tot”-ul nu mai suna la fel. Chineze Democracy nu e un album rau. Suna ok, dar nici nu spulbera Velvet Revolver. Sunt amandoua in aceeasi mediocritate de „OK” si nu „Extraordinar”. N-am vazut in mentiunile tale concertul Iron Maiden. N-am ajuns la cel de la Cluj, dar am fost la Bucuresti in 2008. Totul a fost la dunga, inclusiv organizarea. In rest, nu judec, n-as avea de ce. Doar ca in obtuzitatea mea, nu mai pot sa vad Guns ca fiind trupa spectaculoasa de odinioara.

 • Anne-Marie

  Foarte bun review-ul! Bravo, l-am citit cu mare interes până la capăt.

 • alexx

  Vă aduc aminte că am fost anul acesta la aproape toate concertele importante: Bob Dylan, Eric Clapton, Elton John, Aerosmith, Manowar, Slayer, Metallica, Rammstein (am ratat doar AC/DC).

  ^^ tocmai ce-ai zis ca ai ratat AC/DC, acolo a fost show adevarat. Nu mai zic de respectul fata de public.
  Ma asteptam ca Axl sa intarzie, faceam pariuri, eu personal am zis ca pe la 11 ajunge. Am avut bilet in golden circle si pana la bis (in partea mea, a plecat jumtate din public si nu exagerez!)
  Tu mentionai de This I Love, cat am asteptat eu melodia asta sa o ascult live si sa raman placut impresionata, din pacate nu prea am fost si s-a vazut faptul ca a fortat mult pe piesa aia.(evident nu ma asteptam sa suna ca pe album, dar totusi 🙁 )
  A aa, nu mai zic de public, care parca era in coma (iarasi zic de partea unde am fost eu) un public atat de slab n-am vazut niciodata, exceptie facand Knockin’ on heaven’s door unde in sfarsit s-a simtit si publicul. Instrumental n-am ce sa le reprosez, bine poate DjAshba era cam crispat… de organizare n-are rost sa vorbim, execrabila, sonorizarea la fel. Una peste alta n-am avut „high expectations” de la concert, vazusem deja inregistrari si a fost bine ca macar n-am plecat dezamagita, stiam ce ma asteapta. Asa am simtit eu.

 • Ada

  Ce stare buna mi-a dat articolul tau! 🙂 Ai scris asa pentru ca stii ce inseamna sa fii cel de pe scena, te inteleg perfect.
  Poate cantam impreuna la un karaoke ceva.

 • bugsy

  Spui ca ai vazut Rammstein la Sonisphere. Crezi ca exista termen de comparatie intre cele doua concerte? ma refer la productie (sunet, efecte, etc), la prestatie trupe, la relatia cu publicul? crezi ca se poate compara mizeria de aseara cu concertul Metallica, tot de la Sonisphere? daca raspunsul este DA eu nu mai comentez nimic. inseamna ca avem viziuni total diferite asupra unui concert rock.

  • Vlad Dulea

   ce pot eu sa-ti mai raspund daca tu din start folosesti expresii ca „mizeria de aseara”?

 • Vlad Dulea

  nu am pomenit decat de concertele de anul acesta, si nu, nu am ajuns la Iron in Cluj… in rest e probabil o treaba de preferinte. si nu ma intelegeti gresit: Slash is God! si nici 20 de chitaristi nu o sa ii poata tine locul, dar nu pentru Slash am fost eu la concert… si cred ca nici restul de 30.000

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.