Sonisphere Festival Bucharest – Ziua 2 – Megadeth, Slayer, Metallica

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

AM ASISTAT LA CEL MAI TARE CONCERT ŢINUT VREODATĂ ÎN ROMÂNIA!

Un concert adevărat şi complet înseamnă „entertainment” și acesta se obține printr-o rețetă destul de complexă formată din:

 • SONORIZARE și LUMINI – băi oameni buni, fără astea două puse bine de tot la punct și folosite la maxim poate să vină orice mare trupă sau artist al lumii – nu merge! Sonisphere are cea mai bună sonorizare și cea mai tare scenă montată vreodată în România la un concert/festival de rock! Dacă vreţi să vă convingeţi veniţi mâine la Rammstein!
 • PLAYLIST – degeaba vii frate să cânți piese noi (sau într-un stil nou) dacă noi nu am reușit să ne săturăm de alea vechi. Poate în America sau în marile capitale europene funcționează șmecheria cu promovarea pieselor noi sau a unui sound nou, pentru că acolo au mai fost artiștii respectivi de zeci de ori, dar când vii prima oară la noi cântă-ne tată ce așteptam de zeci de ani să te auzim live cântând! Până acum, la Sonisphere toate trupele s-au achitat impecabil de această sarcină 🙂
 • implicarea artiștilor (am văzut de-a lungul timpului și cântăreți sictiriți care au trecut pe scenă doar ca să mai bifeze un oraș pe hartă). În seara asta Metallica a avut chef să cânte!!! (parcă chiar mai mult decât dățile trecute)
 • locul ales pentru concert – un stadion, în astfel de cazuti, este cel mai potrivit, dar în lipsa unuia ROMEXPO suplinește destul de bine (Zone Arena sucks!)
 • și nu în ultimul rând PUBLICUL ! Am văzut de multe ori în România la concerte un public pasiv, nerodat și necizelat. Dar acum, pot să spun cu mâna pe inimă că în această seară publicul român și-a atins maturitatea!

Am fost și la precedentele două concerte Metallica din București, dar trebuie să spun ca ACESTA a fost concertul pe care cu toții l-am așteptat de 20 de ani !!!!

„METALLICA LOVES YOU, BUCHAREST!”

[nggallery id=10]

 

MEGADETH


Succesul acestei trupe m-a fascinat mereu. Cu siguranță știți deja că Dave Mustaine este fostul chitarist Metallica, dat afară din trupă în 1983 din cauza excesului de consum de alcool și droguri. La două luni după „concediere” şi-a înfiinţat propria trupă şi a reuşit să echivaleze şi  chiar pe alocuri să depăşească succesul trupei de unde fusese dat afară.

Această întâmplare îmi aduce aminte de fraţii Adolf şi Rudolf Dassler fondatorii Adidas, respectiv Puma. Cele două companii au luat naştere la sfârşitul anilor ’40 după ce fraţii Dassler nu s-au putut pune de acord cu privire la strategia ce trebuia urmată de compania de încălţăminte pe care o fondaseră în 1924. După despărţire Adi Dassler a înfiinţat Adidas iar fratele lui, Rudolf Dassler a înfiinţat Ruda care ulterior a fost rebrenduită în Puma. Şi iată cum două din cele mai importante branduri din industria încălţămintei au luat naştere în urma unei certe dintre doi fraţi.

La fel a luat naştere Megadeth şi iată că acum, după 30 de ani, Megadeth şi Metallica sunt două din cele mai importante nume din Trash Metal.

[nggallery id=8]

SLAYER


The Big Four, aşa cum au fost supranumite cele patru formaţii care au influenţat cel mai mult Trash Metal-ul, este completat de Anthrax şi Slayer. Toate cele patru trupe au concertat astăzi în Bucureşti pe scena Sonisphere Festival şi au contribuit la, probabil, cea mai frumoasă zi din istoria rockului în România.

[nggallery id=9]

Adaugă un comentariu

 • Dru

  fain concertul,dar ai uitat sa mentionezi faza cu Budapest 🙂 ca orice review ar trebui sa aiba si parti not ok 🙂

  • Vlad Dulea

   Într-adevăr a zis „It’s up to you, Budapest!” dar eu am luat-o ca pe un compliment 🙂
   … şi în fond a zis de peste 10 ori „Bucharest” de-a lungul concertului, aşa încât o scăpare merită trecută cu vederea.

   Cred că suntem noi prea atenţi la asta.

   Mă întreb câţi dintre noi nu au greşit măcar o dată în viaţă, din grabă evident, la Genova vs Geneva 🙂

 • rotonde

  nice review! nice photos!

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.