Marta Ușurelu – Sfat pentru antreprenori la evenimentele de business: aveți curaj să vă prezentați și să intrați în contact cu ceilalți

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Marta Ușurelu organizează ”Zilele Biz” deja de 17 ani. Și astăzi, înainte de ediția cu numărul 17, a trecut pe la noi pe la birou să discutăm despre ce înseamnă cei 17 ani de #ZileleBiz. Dintre toate ideile discutate, am extras una despre care voiam și eu să scriu demult. Doar că Marta a zis-o așa de bine încât mai jos reproduc în totalitate cuvintele ei legate de acest subiect.

Marta Ușurelu, Antreprenor si Redactor sef la Revista Biz:

Cea mai mare problemă pe care am constatat-o noi la evenimentele de business este că românii nu au curaj să deschidă gura și să intre în contact cu ceilalți. Ei vin și spun ”uite, eu stau pe scaunul acesta și aștept să vină lumea la mine”. Nu vine nimeni la tine, trebuie să te duci tu la ei.

Și o altă mare problemă a românilor este că nu știu să se prezinte într-un minut. Sunt oameni de afaceri care vin și spun ”da.. compania mea este importantă dar nu suntem cei mai buni”. Adică ei NU încep cu atuurile: ”sunt cea mai bună companie în momentul ăsta pe inteligență artificială din România”, spre exemplu. Plus că nu spun ce fac. Normal că nu te ține minte omul cu care te-ai întâlnit. Normal că nu știe de unde să te ia. Plus că nici nu-i atragi atenția să stea să vorbească cu tine. Și atunci ești unul dintre cei mulți cu care a dat mâna la un moment dat dar nu te-a reținut.

Deci e important să învățăm să ne prezentăm într-un minut: scurt, cine sunt, ce fac, de ce sunt acolo, ce vreau de la omul respectiv și, doi, să începem să vorbim cu oamenii, să luăm conexiuni. Sunt foarte mulți care vin acolo [la eveniment de business, n.a.] și spun ”da…. n-am cunoscut pe nimeni…”

 

Alte idei din discuția cu Marta au fost surprinse de colegul meu, Cristian Florea, în filmulețul de mai jos:

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.