”Vinovatul”, filmul danez de la care pleci cu propriul film de acțiune în minte

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

M-a atras din start ideea filmului ”Vinovatul”, propunerea Danemarcei la Oscar: 85 de minute de ”acțiune” care se petrece doar în mintea ta!

Am fost 100 de oameni în sală și fiecare a plecat de acolo cu propriul film de acțiune. Și asta pentru că tot filmul se desfășoară doar într-o cameră de la call-center-ul 112, unde un polițist detașat răspunde la un apel al unei femei răpite. În încercarea de a rezolva cazul, polițistul vorbește tot filmul la telefon cu diferite persoane implicate, într-un fel sau altul, în caz. Iar tu, spectatorul, în tot acest timp, îți proiectezi în minte imaginile acțiunii.

Montajul de sunet excelent contribuie perfect la asta și te trezești la finalul filmului că ai stat tot timpul în suspans, exact ca la orice alt film de acțiune, cu toate că acesta a fost filmat în întregime într-o singură cameră. Într-un fel, are ceva din magia cărților. Fără să dea detalii amănunțite despre personaje și locurile în care acestea se află, filmul te lasă să ți le imaginezi singur și să îți faci, într-un fel, propriul tău film! Un experiment care merită încercat.

Filmul se lansează vineri, 9 noiembrie, în cinematografele din 25 de orașe din România iar întreg programul proiecților pe orașe în puteți găsi aici: https://www.badunicorn.ro/vinovatul/

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.