L-am cunoscut pe Leonard Doroftei și am văzut un film cu box pe care vi-l recomand: ”Hands of Stone”

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Pentru lansarea în România a filmului ”Heads of Stone” (Pumni de piatră), o biografie a celebrului boxer panamez Roberto Duran, cei de la CineForum şi RAN Events au organizat o întâlnire pentru presă şi bloggeri la care l-au invitat pe Leonard Doroftei, marele nostru campion la box.

Leonard Doroftei este extrem de simpatic; mult mai simpatic decât mă așteptam. Am filmat o parte din întâlnirea cu presa și bloggeri și am urcat filmulețul mai jos. O povestire interesantă, care din păcate nu apare în filmuleț, este despre cum s-a apucat Leonard Doroftei de box. Undeva în jurul vârstei de 14 ani s-a bătut în cartier cu un vlăjgan pentru o țeavă cu cornete. La prins pe tipul mai înalt și mai masiv decât el într-un gang, la perete, reușind astfel să câștige țeava cu cornete 🙂 Fratele mai mare al vlăjganului l-a observat și l-a întrebat ”nu vrei să vii la box?” 🙂 Cam așa a început povestea marelui nostru campion.

Leonard Doroftei a fost campion mondial WBA la categoria semi-uşoară între 5 ianuarie 2002 şi 24 octombrie 2003. A început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploieşti. A câştigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 şi la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996 şi 1997. Palmaresul său la amatori este de 239 de victorii şi 15 înfrângeri, iar în 1997 a devenit boxer profesionist încheind un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-uşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

„Hands of Stone / Pumni de piatră” spune povestea legendarului Roberto Duran şi a antrenorului său Ray Arcel, precum şi a modului în care şi-au schimbat viaţa unul celuilalt. E o poveste despre iubirea şi pasiunea din inima erei de Aur a Boxului, având în centru rivalitatea dintre Duran şi Sugar Ray Leonard. Robert de Niro – câştigător al două premii Oscar – joacă rolul legendarului antrenor Ray Arcel, un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box ales în Boxing Hall of Fame. El a antrenat mai mult de două mii de luptători în decursul unei cariere de 70 de ani, şi nici unul dintre aceştia nu a fost rănit grav. Filmul prezintă reîntoarcerea sa după o pensionare forţată de Mafia din Madison Square Garden. Arcel decide să-l antreneze pe Duran pe gratis, riscându-şi propria viaţă, şi porneşte alături de el o călătorie demnă de o relaţie tată-fiu, care îl va schimba pentru totdeauna.

Filmul „Hands of Stone / Pumni de piatră” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 9 septembrie 2016.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.