Olympus susține paralimpicii la Rio 2016. Află cum îi poți susține și tu!

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Jocurile Paralimpice se vor desfășura în perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 12 sportivi români se vor înscrie în lupta pentru medalii și recunoaștere internațională.

Cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă paralimpică română din istoria participărilor la Jocuri este susținută de către Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate și partener tradițional al Comitetul Național Paralimpic Român.

În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.

Pe lângă sporturile deja consacrate pentru echipa paralimpică, precum ciclism, înot, tenis de masă și atletism, participările la ediția din acest an la categoriile judo pentru nevăzători și para-caiac vor reprezenta o premieră pentru România.

Atletism

florin-cojoc-med-aurflorentina-hriscuLa categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime, și de Florentina Hriscu, calificată la proba de aruncare a discului.

Florin Cojoc a participat, de asemenea, la Jocurile Paralimpice din Londra 2012 la săritura în lungime. În iunie 2012 a devenit Campion European la săritura în lungime iar anul acesta a cîștigat medalia de  bronz la Jocurile Mondiale IWAS din Rusia.

Ciclism

olah-attilaeduard-novakEduard Novak, alături de Olah Attila, va lupta pentru câștigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Eduard Novak este câștigătorul medaliei de aur (Track) și a celei de argint (Rutier) la Londra în 2012, și câștigătorul medaliei de argint (Rutier) la Beijing în 2008.

Judo

alexandru-bologaPrima participare a României la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevăzători îi revine lui Alex Bologa (20 ani, primul sportiv judocan în totalitate nevăzător din Romania. Este student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj și învață, în același timp, și meseria de masseur. A fost la un pas de medalia de bronz la recentele  Campionate  Europene de la Lisabona, din noiembrie, plasându-se pe locul 5. A câstigat aur în Heidelberg în februarie 2016 si argint la Grand Prix Infraero, Brazilia în martie 2016.

Caiac-Canoe

serban-iulianmihaela-luleaEste o premieră pentru un caiac-canoe românes  să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea, initial atleti olimpici deveniti paralimpici în urma unui accident.

Ei se antreneaza cu echipa naționala iar Șerban este multiplu campion mondial la paracanoe în timp ce Mihaela a obținut medalia de aur la Campionatul European și bronz la Campionatul Mondial.

Înot

naomi-ciorapsamuel-ciorapAvem 2 inotatori calificati: Naomi  Ciorap (19 ani) a participat  la Jocurile din Londra când avea doar 16 ani și le așteapta cu nerăbdare pe cele din Rio. Frate ei Samuel Ciorap (21 ani) s-a calificat pentru Rio în acest an în Grecia.

 

 

Tenis de masă

DacianMakszinbobi_simionLa tenis de masă, vor face echipă Dacian Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, câștigător al medaliei de aur la Jocurile Mondiale IWAS din Soci, Rusia, anul acesta, și Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

Paratriatlon

octavian-ilina-participa-la-paratriatlon-la-jocurile-olimpice-de-la-rioOctavian Ilina are 2 titluri de campion national la triatlon si duatlon precum si numeroase alte premii pe podium la maratoanele nationale. Paratriatlonul este sportul dezvoltat și reglementat de catre Uniunea Internationala de Triatlon (ITU) de peste 15 ani, iar pentru prima data va fi organizat, ca eveniment paralimpic, la Jocurile Paralimpice de Vara din 2016 care vor avea loc in Brazilia la Rio de Janeiro.

 

Dacă vrei să-i ajuți și tu pe cei 11 sportivi români care participă la Jocurile Paralimpice, poți face următoarele lucruri:

1. Caută în magazine și cumpără sticlele promoționale de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime), iar pentru fiecare sticlă de lapte cumpărată, Olympus va dona 50 de bani Comitetului Național Paralimpic.

2. Scrie mesaje de susținere pe rețelele sociale folosind hashtagul #SustinemAdevaratiiInvingatori, arătându-le sportivilor paralimpici că suntem alături de ei.

3. Dă acest articol mai departe și anunță-ți prietenii că pot contribui la un parcurs mai bun al celor 11 sportivi paralimpici care vor concura în perioada 7 – 18 septembrie la Rio de Janeiro.

Pentru mai multe detalii despre sportivii participanți la Jocurile Paralimpice de la Rio și campania „Susținem adevărații învingători”, accesați https://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ și pagina de Facebook a Olympus România: https://www.facebook.com/OlympusDairy.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.