Am văzut filmul ”Mecanicul 2” cu Jason Statham la sala VIP de la Băneasa

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

Am descoperit experiența vizionării unui film într-o sală de cinema de tip VIP în urmă cu vreo 2 ani și, din când în când, prefer sala VIP în locul celei normale de cinematograf. Pe scurt, ai fotolii mai mari și mai relaxante, ai ceva bufet suedez (inclusiv clasicele popcorn și nachos) plus băuturi răcoritoare și alcoolice încluse în prețul biletului. Toate acestea îmbunățesc destul de mult experiența vizionării unui film la cinema motiv pentru care unele filme s-ar putea să ți se pară mai bune decât sunt de fapt 🙂

Când am primit invitația la avanpremiera filmului ”Mecanicul 2” cu Jason Statham și am văzut că e la sala VIP de la Băneasa am zis că merită să merg pentru că pare exact genul de film care merită văzut într-o astfel de sală. Adică, mai pe modul relax.

Am ajuns cu 40 de minute înainte de începerea filmului iar în foaierul VIP de la Grand Cinema & More era deja lumea adunată la un pahar de vorbă, mai ales că evenimentul era dublat și de o prezentare a produselor IQOS.

vip-grand-cinema-IMG_7791

Am înțeles și eu cu această ocazie ce înseamnă și cum funcționează țigareta IQOS. E un dispozițiv electronic care încălzește tutunul din așa-numitele heat-sticks până la 300 de grade moment în care poți trage din țigară ca dintr-una normală fără însă a face fum pentru că nu există ardere în tot acest proces. Nu funcționează decât cu aceste heat-sticks care costă cât țigările obișnuite. Heat-stick-urile sunt mai mici decât o țigară obișnuită (un pic mai puțin de jumătate) dar tutunul este foarte compresat, motiv pentru care durata de fumat un heat-stick este similară cu durata de fumat o țigară obișnuită.

vip-grand-cinema-IMG_7793

Mi s-a părut situată undeva între țigările normale și cele electronice și cred că senzația, pentru un fumător, ar putea fi cu IQOS mai aproape de cea reală, având avantajul față de țigările normale că poate să fumeze și în spații publice închise (inclusiv în sala de cinema).

vip-grand-cinema-IMG_7789

Am intrat apoi în sală în așteparea începerii filmului. Îmi place mai mult la VIP-ul de la Băneasa decât la cel de la AFI Cotroceni (doar la acestea am apucat să merg) pentru că aici ai canapele mari de două persoane (față de fotolii – e adevărat, rabatabile – la AFI) și pentru că aici poți intra cu mâncarea în sală. La AFI poți mânca doar în foaier înainte de începerea filmului ori asta aș putea să fac lejer și la un fast food sau restaurant din mall și apoi să merg la film într-o sală normală. Din punctul meu de vedere, doar pentru fotolii nu se justifică experiența VIP.

vip-grand-cinema-IMG_7794

”Mecanicul 2” a început promițător! Primele minute, până la genericul de început cu titlul filmului, au setat corect standardele pentru așteptările mele: urma să văd un film ”cu bătăi, dat la gioale și tot tacâmul” într-un ritm antrenant. Ritmul antrenant s-a păstrat și pe parcursul filmului, uneori poate prea ”pe repede înainte” dar aș fi preferat să fie tot filmul așa în locul celor maxim 10 minute adunate de dialog care s-a dorit a fi serios și inteligent. Acestea aș zice că sunt cel mai slab punct al filmului pentru că acele secvențe nu sunt deloc convingătoare și nu știam dacă le zic serios sau e ceva caterincă. În rest, e un film clasic de acțiune cu Jason Statham. Cam știi la ce să te aștepți. Jessica Alba nici nu contează prea tare cum joacă, important e că e acolo.

mechanic-resurrection-afis

Apariția lui Tommy Lee Jones e benefică în primul rând pentru afișul filmului. În contextul general al filmului, Tommy Lee Jones nu face nimic rău, dar nici nu-i aduce nimic în plus. La fel ca Jessica Alba, e bine că e acolo.

Am plecat de la ”Mecanicul 2” realizând că o să-l uit curând, dar fără să-mi pară rău că l-am văzut, aici fiind totuși influențat și de condițiile în care l-am văzut 🙂

”Mecanicul 2” (Mechanic: Resurection) este distribuit în România de Freeman Entertainment și poate fi văzut în cinematografe începând cu 26 august 2016.

 

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.