Toate evenimentele din cadrul Festivalului Internațional al Statuilor Vivante se desfășoară în aer liber, iar accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.
Anul acesta, Teatrul Masca, organizatorul festivalului, a pregătit peste 40 de statui vivante prezentate în premieră și va aduce 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.
De menționat și faptul că Festivalul Internaţional de Statui Vivante susţine inițiativa ”Bucureşti 2021 – oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii”.
Ediția 2016 se desfășoară în următoarele locații din București:
-
Casa Filipescu Cesianu ( Calea Victoriei) – 16 iunie – orele 20.00-22.00
-
Parcul Crângași- 17-18 iunie – orele 16.00-22.00
-
Parcul Al. I Cuza – 19-20 iunie – orele 16.00-22.00
Iată câțiva dintre participanții de anul acesta:
JOHN EICKE – Germania
Woody Pădurarul ”Woody WOODMan” – Simbioza omului cu natura poate fi posibilă. Woody Pădurarul este un caracter cu un costum de lemn, cărând un trunchi de copac ca și cum ar fi propriul lui Gepeto. Imediat după naștere, Woody a pășit în lume, explorând natura și luând legătura cu oamenii care îl înconjoară și stilul acestora de viață.
PSYCHE – Olanda
Psyche – Zeița sufletului, soția lui Eros, zeul iubirii
STRAPAFOURD – Portugalia
Romeo și Julieta – Dragoste dincolo de moarte. Împietrit de sentimentul teribil al pierderii, Romeo își ține iubita în brațe… O îmbrățișare eternă care poartă dragostea dincolo de limitele timpului și spațiului
MARICEL HARABAGIU – Marea Britanie
Amiralul Nelson – Cel mai mare comandant naval al Marii Britanii, amiralul care a învins flotele franceze și spaniole în bătălia de la Trafalgar în 1805.
MILENA STOJCEVSKA – Macedonia
„Swing into the castle of cycles” – un protest inedit, un îndemn de a ne păstra sufletul de copil într-o lume în continuă alergatură.
Massimiliano NUGNES, Florentina PANAIT – Romania
Ediția a 6-a se petrece în anul Brâncuși și este firesc să amintească de marele sculptor, motiv pentru care Teatrul Masca îl va aduce în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris şi a doua, prin „Rugăciune”, una dintre celebrele sale opere.
BRÂNCUȘI (Massimiliano Nugnes)
„Spre imensitatea văzduhului”, – aceasta este Pasărea mea.
RUGĂCIUNEA ( Florentina Panait)
Creată de Brâncuși ca o statuie pentru mormântul unui avocat din Ploiești, Rugăciune este de fapt un recviem dedicat amintirii și puterii de a nu uita!
ALEX ROBU – România
ÎNGERUL CĂZUT (Alex Robu )
Prăvălit pe o platetă străină și ostilă, Îngerul a obosit și aripile nu-l mai ajută. Parcă toate păcatele lumii s-au adunat să-i îngreuneze zborul.
MARINA PLEȘA – România
ÎNGERUL NEGRU ( Marina Pleșa)
Apărut din abisurile tuturor spaimelor posibile, Îngerul negru are în el totuși o frumusețe stranie!
Nu uitați că ediția din acest an va debuta pe 16 iunie, la ora 20:00, cu un Instameet la Noaptea Statuilor Vivante (Casa Filipescu Cesianu, la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol).
Cei pasionați de Instagram pot încărca fotografii de la eveniment folosind hashtagul #statuivivante, iar cea mai reușită fotografie va fi premiată cu 50 de euro. Pentru a intra în concurs, fotografiile trebuie să fie încărcate pe Instagram în perioada 16 – 19 iunie.
Mai multe detalii sunt disponibile și pe site-ul www.masca.ro. sau pe pagina de Facebook: festivalulinternationaldestatuivivante.