Am văzut Batman vs. Superman și mi-a plăcut

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Am văzut Batman vs Superman înainte să apară criticile negative și s-a întâmplat să-mi placă. Ghinion! Pentru că acum trebuie să dau o tonă de explicații prietenilor și colegilor de birou ale căror păreri sunt în conformitate cu majoritatea criticilor.

Mi-am dezamăgit deja un prieten căruia i-am spus că mie mi se pare un film de nota 9/10. M-a tras de urechi a doua zi la prima oră, așa că mă aștept și de la voi de la același lucru.

Eu rămân la părerea că, prin Ben Affleck, tocmai am văzut cel mai bun Batman care a existat vreodată pe marile ecrane, că filmul respectă extrem de bine cărțile de benzi desenate care stau la baza poveștilor iar Hollywood aduce, în sfârșit, un omagiu universului DC Comics, după ce în deceniile trecute i-a făcut un mare deserviciu prin hollywoodizarea poveștilor în producțiile anterioare.

Ben Affleck reușește să ridice ambele personaje la cel mai înalt nivel de până acum: atât cel al lui Bruce Wayne, playboy-ul bogătaș, moștenitor al unui imperiu financiar, cât și cel animalic reprezentat  de The Dark Knight. Batman este, în sfârșit, pe lângă un luptător fantastic, un detectiv extraordinar și un strateg de luptă desăvârșit. Este, de fapt, cel care va gândi strategic toate bătăliile care vor urma în Justice League. Vom înțelege mai bine ceea ce se întâmplă în acest film în producțiile următoare din universul sharuit al DC Comics.

Batman vs Superman pune bazele universului DC pe marile ecrane, în contrast cu universul Marvel, completându-l, nu copiindu-l (poate de aici și cele mai mari dezamăgiri).

Și acum, ca să parafrazez un articol apărut pe superherostuff.com: Este Batman vs Superman cel mai bun film făcut vreodată? Cu siguranță, nu! Este cel mai bun film făcut după benzi desenate? Nu! A fost mai bun decât cel puțin jumătate din filmele făcute vreodată după benzi desenate? Cu siguranță, da!

Iar, în final: ”Was it entertaining? Oh, hell yes.” – traduceți voi asta! 🙂

Batman V Superman: Dawn of Justice (trad. Batman vs. Superman: Zorii dreptății) este deja pe ecranele din România începând de vineri, 25 martie 2016, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment și poate fi văzut în format 3D sau (recomandat) IMAX 3D.

11221834_589779271178917_1436219212954107996_n

via All Things DC and Marvel Facebook Page

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.