Singurul trailer pe care trebuie să-l vezi ca să te convingă să mergi la ”Zootropolis”

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Am fost la film cu nepotul meu de 5 ani și am descoperit că a ținut minte foarte multe lucruri din film, chiar dacă la prima vedere mi s-a părut o animație pentru adulți. Pentru că, da, am râs foarte mult la acest film, iar trailerul de mai jos ar trebui să va facă o idee despre animația care cred eu că are asigurată o nominalizare la Oscar anul viitor.

Conform HollywoodReporter.com, „Zootropolis” a înregistrat un record de box office, având deja încasări de 232,5 milioane de dolari în întreaga lume (dintre care 73,7 milioane de dolari au fost obţinute în 3.827 de cinematografe din America de Nord, în weekendul de lansare, animaţia devenind astfel filmul cu cel mai bun debut pentru Disney Animation Studios, cel mai bun debut de martie pentru o animaţie şi cea de-a patra cea mai bună lansare a oricărui film în luna martie, după „Jocurile Foamei” şi două titluri live-action de la Disney – „Alice în Ţara Minunilor” & „Grozavul şi Puternicul Oz”). Producţia Disney Animation care a deţinut până acum titlul de cea mai bună lansare a fost blockbusterul „Frozen” din 2013.

În versiunea dublată în limba română a filmului, actriţa Tily Niculae şi realizatorul de radio Mihai Dobrovolschi şi-au împrumutat vocile pentru două dintre personaje, ambii debutând astfel într-un film de animaţie. În vreme ce Tily a dublat-o pe cea mai simpatică oiţă, Talanga, Dobro l-a interpretat chiar pe vicleanul vulpoi Nick Wilde, personajul principal masculin din animaţia Disney.

Vedeta internaţională Shakira îşi împrumută vocea premiată cu Grammy lui Gazelle, cel mai mare star pop din Zootropolis. 

Shakira interpretează melodia originală a filmului, „Try Everything”, scrisă de artista Sia şi duoul de compozitori Stargate. „Cred cu tărie că au surprins într-adevăr spiritul filmului, nu doar în ceea ce priveşte melodia, ci şi din punct de vedere al versurilor. Este vorba despre a nu-ţi fie teamă de visurile tale şi a fi dispus să lupţi pentru ele”, spune Shakira. Cântecul este unul simbolic pentru călătoria lui Judy Hopps de la a fi un iepuraş într-un oraş mic la a deveni poliţist într-un oraş mare.

Pe lângă nominalizarea la Oscar pentru cea mai bună animație, eu cred că producătorii filmului se așteaptă la o nominalizare și pentru Cel mai bun cântec original.

Filmul Zootropolis este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.