Mi-am luat o mini-vacanță la vară la primul muzeu viu din România
Timp de citire: 2 minute
Muzeul Viu de la Tecșești, județul Alba, urmează să fie finalizat în vara acestui an.
Unul dintre avantajele platformelor de crowdfunding este faptul că descoperi proiecte foarte mișto, poți ajuta la ducerea lor la bun sfârșit și poți beneficia de ”recompense” foarte interesante.
Așa am descoperit proiectul Primului Muzeu Viu din România și, prin platforma de crowdfunding Indiegogo mi-am asigurat o mini-vacanță la vară de 3 zile, pentru doi, în acest muzeu viu. Timp de 3 zile vom locui în Muzeul Viu și ne vom gospodări, îndeletnici și hrăni ca pe vremuri 🙂
Muzeul este situat într-un sat izolat din Munții Apuseni, Tecșești, și este unic prin faptul că oferă publicului posibilitatea de a trăi într-un spațiu care reconstituie istoria acestor meleaguri, de la origini până în prezent – de aici și denumirea de muzeu viu. Locuitorii muzeului provin preponderent din mijlocul comunității pasionate de originile poporului român, de legendele dacice, etnografie, antropologie și folclor, comunitate care și finanțează acest proiect.
Sursa foto și text: https://laorigini.org/
În prezent, muzeul este funcțional în proporție de 30 la sută. Pentru a fi dus la sfârșit, proiectul mai are nevoie de 6.000 de euro, pe care Groove ON estimează să îi strângă până la sfârșitul lunii februarie 2016. Proiectul La Origini – Muzeul Viu poate fi susținut prin platforma de crowdfunding Indiegogo, cu sume care variază de la 15 euro până la 1.000 de euro. Cei care contribuie primesc în schimb acces la diverse evenimente și ateliere desfășurate la Tecșești, sau oportunitatea de a locui o perioadă în Muzeul Viu, respectiv de a se gospodări, îndeletnici și hrăni ca pe vremuri.
În satul Tecșești trăiesc 14 bătrâni în prezent, în condițiile în care în anii 1950 locuiau aproximativ 350 de persoane, într-o comunitate de tip autarhic, tipic satelor de munte locuite de mocani.
Pentru mai multe informații și fotografii de la fața locului, vizitați: https://laorigini.org/the-living-museum/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/laorigini
Adaugă un comentariu