Colapsului economiei mondiale din 2007 explicat într-un film de Oscar cu o distribuție impresionantă

Timp de citire: 1 minut

Vlad Dulea

Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt sunt numele grele care țin capul de afiș al filmului ”The Big Short: Brokerii apocalipsei”, filmul nominalizat la Oscar ce explică colapsul economiei mondiale din 2007.

Cu 5 nominalizări la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur și câștigător deja al premiului producătorilor americani (PGA Awards), ”The Big Short: Brokerii apocalipsei” se situează în topul filmelor anului 2015. Posibil câștigător de Oscar la categoria cel mai bun film, ”The Big Short: Brokerii apocalipsei” spune povestea colapsului financiar mondial din 2007, pornit din interiorul sistemului financiar american, un sistem infectat de lăcomie, prostie și fraudă.

În 2009, Răzvan Pascu scria pe blogul lui despre cauzele crizei financiare și începuturile acesteia. Cam despre asta e vorba și în film. A trebuit să văd de două ori filmul ca să înțeleg complet toți termenii și toate dedesubturile financiare ale poveștii, dar acest lucru nu trebuie să vă sperie. ”The Big Short: Brokerii apocalipsei” este, la urma urmei, un film artistic, nu unul documentar, cu toate că ar putea, la fel de bine, să fie demn și de categoria din urmă.

Filmul distribuit în România de RO IMAGE 2000 rulează deja în cinematografele din România începând de vineri, 29 ianuarie 2016.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.