„La limita extremă”, filmul de acțiune care a detronat Star Wars la încasări în primul weekend al lui 2016

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Inspirat de filmul-cult din 1991, cu Patrick Swayze și Keanu Reeves, “Point Break” 2015 (tradus ”La limita extremă”) , a urcat direct de la lansare pe primul loc în box office-ul românesc, detronând, astfel, cel mai așteptat film al anului trecut ”Star Wars: Trezirea Forţei”, care a dominat topul timp de două săptămâni.

Filmul din 2015 nu este un remake obișnuit al celui din 1991, păstrând din acesta doar personajele și ideea principală a scenariului: tânărul agent FBI, Johnny Utah (Luke Bracey), se infiltrează într-un grup de sportivi de elită mereu în căutarea de senzații tari, condus de charismaticul Bodhi (Edgar Ramirez), pentru a investiga dacă suspiciunile legate de implicarea acestora într-o serie de infracțiuni executate în manieră extremă și neobișnuită sunt reale.

În filmul din 1991 grupul de infractori erau doar surferi. Filmul din 2015 beneficiază, în schimb, de unele dintre cele mai temerare scene de sport extrem văzute vreodată în vreun film de ficțiune, printre care scene impresionante de big-wave surfing, wingsuit flying, sheer-face snowboarding, free rock climbing și high-speed motorcycling.

Este ca și cum v-ați uita la RedBull Tv. Scenele de sport extrem sunt senzaționale și spectaculoase. Filmat într-un ritm alert, ”Point Break” (2015) merită văzut măcar pentru acestea. Punctul slab al filmului, din punctul meu de vedere, îl reprezintă modul aproape amatoricesc în care actorii au ales (și regizorul i-a lăsat!) să își spună replicile. Câteodată aveam senzația că mă uit la soap-opera, nu la o producție de acțiune hollywoodiană. Poate de aici și nota un pic nemeritat de mică de pe IMDb (5,4).

Filmul a avut premiera în prima zi a acestui an și este distribuit în România de RO IMAGE 2000 și PROROM DISTRIBUTION.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.