Prima conferință internațională din România dedicată industriei muzicale va avea loc în februarie 2016

Timp de citire: 5 minute

Vlad Dulea

Mastering The Music Business (MMB 2016) este prima conferință internațională dedicată exclusiv industriei muzicale din România. Organizată de Star Management în colaborare cu ARCUB, conferința va avea loc pe 16 și 17 februarie 2016 în incinta Hanului Gabroveni din București.

Pentru prima dată în România personalități din industria muzicală și industrii conexe vin să-și împărtășească experiența și să-și povestească proiectele de succes, alături de specialiști de marcă din industria internațională.

Conferința este adresată în special acelor muzicieni sau profesioniști ai industriei muzicale care doresc să țină pasul cu ultimele trenduri din industrie, care doresc să se informeze permanent, să afle și să aplice toate metodele care duc la maximizarea succesului oricărui artist, indiferent de genul muzical interpretat.

Prima ediție a MMB se va concentra asupra oportunităților oferite de internet pentru creația muzicală, promovarea și vânzarea muzicii.

Trăim într-o eră în care internetul oferă putere oricărui artist să aibă un control din ce în ce mai mare asupra propriului parcurs artistic. Fie că oferă oportunități de învățare prin cursuri online și tutoriale de tot felul, fie că înlesnește drumul muzicii până la urechile și inimile fanilor, internetul pune în mâinile artiștilor frâiele propriei cariere.

MMB – prin speakerii săi – va oferi informații prețioase despre domeniile cele mai importante din cariera unui artist: drepturi de proprietate intelectuală și organisme de gestiune colectivă, publishing (editură muzicală), marketing și vânzări online, crowdfunding etc.

speakeri-internationali-mmb2016

Până în acest moment au confirmat prezența o serie de speakeri internaționali:

FRANK HESSING (GERMANIA) – Fondator al rețelei internaționale de consultanță în music business MusiConsult, rețea care acordă consultanță de business & servicii juridice pentru industria muzicală. Lucrează cu artiști ca Steve Vai, Sepultura sau companii ca SONY MUSIC și Eagle ROCK Entertainment.

GÖTZ SCHNEIDER-ROTHAART  (GERMANIA) –  Avocat. Expert certificat în legislație de copyright și media. Reprezintă la nivel național și internațional persoane și companii cu activitate în industrii creative ca: muzicală, de film, publicitate, fotografie, comerț online și mărci comerciale etc. Este trainer pentru avocați pe domeniul copyright și legislatie media și este lector al Universității din Mainz în cadrul LL.M. Media Law Master Course.

THORSTEN “TODDIE” FREESE (GERMANIA) – Director general și Director International Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distribuție în toate principalele magazinele online de muzică: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion și rețele mobile: Vodafone si Orange.

DENIS FLORENT (FRANTA) – Strateg de radio și speaker internațional, Denis a creat cu succes modele de programming și marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

speakeri-romania-mmb2016

Din România, invitații care au confirmat până în acest moment sunt:

BOGDAN NAUMOVICI – unul dintre cei mai cunoscuți publicitari români, fondator al agenției 23 Communication Ideas.

CRISTINA BAZAVAN – Jurnalist și blogger. A fost unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al cărei redactor șef a fost timp de 6 ani. A facut parte din echipa care a creat brandul Europa FM și din echipa care a formatat și rebranduit Radio 21 la sfârşitul anilor ‘90. Susține anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, în cadrul proiectului “10 pentru film” și a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzică, actori și regizori români.

CRISTIAN CHINA BIRTA – Este blogger şi antreprenor online. Din 2012 este Managing Partner la Kooperativa 2.0, agenție de social media specializată în acțiuni care privesc și implică bloggeri. A ținut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor și agențiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media și comunicarea.

IRINA CARAIVAN – Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicată proeictelor creative și educative.

MARIA VOICAN – Avocat. Are o experiență de 15 ani în domeniul proprietății intelectuale (PI), cu practică predilectă în zona drepturilor de autor și conexe. Acum studiază Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diplomă de Master în Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino și Academia WIPO, a urmat o serie de cursuri de specialitate, dar și alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experiență și se implică în diverse proiecte de PI.

ROBERT GRAUR – Fondatorul DJSuperstore,  sigurul magazin dedicat DJ-ilor din România, unde poți găsi cele mai importante branduri de echipamente de DJ și de producție muzicală. Pe lângă vânzarea și închirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat și în diverse proiecte de training pentru DJ și susține creșterea standardelor din industrie.

SERGIU BIRIȘ – Creatorul Trilulilu.ro (2007) și Zonga (2012).

VLAD IRIMIA – Cunoscut în special ca Tataee, este un rapper și producător muzical român. Este unul dintre fondatorii formației românești de muzica hip hop, B.U.G. Mafia.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Rock FM, InfoMusic.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Kooperativa 2.0

Pentru înscrieri și alte informatii intrați pe www.masteringthemusicbusiness.ro

Facebook image photo via floringrozea.com

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.