Teatrul de Artă din Bucureşti vă propune piesa „Omul care mânca lumea”

Timp de citire: 1 minut

Vlad Dulea

Piesa “Omul care mânca lumea” de Nis-Momme Stockmann a fost aleasă în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.

Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal interpretat de Șerban Gomoi (foto sus) trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este, aproape inevitabil, aruncat din sistem.

Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ură-dragoste între personajul principal și tatal său interpretat de Romeo Pop (foto jos dreapta).
Romulus_Boicu_bw-0607

Spectacolul este intens și transpune spectatorul destul de brutal în drama celor cinci personaje bine conturate de o distribuție cu un apetit aparte de joc din care mai fac parte Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu (foto jos stanga), Alexandru Călin (foto sus stânga) și Liviu Chiţu (foto jos dreapta).
Romulus_Boicu_bw-0608

Programul spectacolului îl puteți afla de aici: https://teatruldearta.ro/programari/omul-care-manca-lumea/

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.