STEVE JOBS (2015) – filmul pe care îl merita fondatorul Apple

Timp de citire: 1 minut

Vlad Dulea

Filmul lui Danny Boyle în scenariul lui Aaron Sorkin îi face, în primul rând, dreptate lui Steve Jobs după filmul de acum doi ani cu Ashton Kutcher. Filmul ce se lansează la finalul acestei săptămâni pe ecranele din România, este bazat pe biografia best-seller a fondatorului Apple și este plasat în culisele producției și lansărilor de acum legendare pentru trei produse Apple, culminând cu lansarea istorică a computerului iMac, din perspectiva personală a celui care s-a aflat în epicentrul acestei adevărate revoluții digitale.

Actorul Michael Fassbender reușește să se transpună excelent în rolul lui Steve Jobs și este secondat perfect de o echipă de actori extraordinari: Kate Winslet este Joanna Hoffman, fosta șefă de marketing de la Macintosh, Seth Rogen este Steve Wozniak, cofondator Apple, iar Jeff Daniels este John Sculley, fostul CEO de la Apple.

Nu știu cum se face, dar parcă înaintea fiecărei lansări, toată lumea se îmbată și îmi spune ce gândește cu adevărat!“, spune Fassbender, la un moment dat în film. Ar putea fi esența producției așa cum a surprins și Alex în recenzia de pe blogul lui.

Cu un ritm alert, plin de dialoguri contradictorii presărate adesea cu un umor neașteptat de bun, filmul bazat pe interviurile luate de Aaron Sorkin dar şi pe cartea biografică omonimă scrisă de Walter Isaacson, este un candidat serios la premiile Oscar de anul viitor.

Filmul este distribuit în România de RO IMAGE 2000 și poate fi vizionat în cinematografe începând de vineri, 11 decembrie 2015.

Adaugă un comentariu

  • top

    Am vizionat filmul online si a fost chiar bun. Imi pare rau ca a murit unul dintre cei mai importanti oameni ai lumii. Odihneste-te in pace, Steve Jobs!

  • ITsb

    S-a notat pe lista cu filme de văzut!

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.