O pereche de dansatori din România a câștigat, în premieră, Campionatul Mondial de Adult Show Latin

Timp de citire: 1 minut

Vlad Dulea

În perioada 5-6 septembrie a avut loc  în Chengdu, China, Campionatul Mondial de Adult Show Latin, unde sportivii români Mirona Gliga și Roman Cificli au reușit, în premieră în istoria dansului sportiv românesc, să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Spectacolul celor doi s-a numit „Roman’s touch” sau „Atingerea lui Roman” și a avut ca subiect principal povestea de iubire dintre un bărbat orb și o femeie modernă.

Cei doi artiști de la Clubul de Dans Sportiv „Dansul Viorilor” Reghin au cerut ajutorul mai multor antrenori de dans, coregrafi și a regizorului Radu Olăreanu pentru a putea realiza spectacolul așa cum și-au propus.

 

Deși anul trecut cei doi dansatori s-au clasat pe locul al patrulea, anul acesta, potrivit Federației Române de Dans Sportiv, Mirona Gliga și Roman Cificli au depășit cu ușurință perechile din Italia, Rusia, Cehia, Germania, Spania și Franța.

România a mai câștigat, în trecut, două medalii de aur la campionatele mondiale de dans sportiv pentru juniori, însă aceasta este prima medalie de aur în competițiile mondiale de dans sportiv pentru adulți.

via agerpres.ro

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.