Celebrități care și-au schimbat numele

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Toată lumea știe că pe Marilyn Monroe o chema Norma Jeane Mortensen, dar sunt sigur că sunt mulți care nu știau că celebritățile de mai jos s-au născut, de fapt, cu alt nume decât cel pe care îl știm noi. Mai mult decât atât, modul în care și-au ales numele merită toată atenția :)

Whoopi Goldberg

Nume real: Caryn Elaine Johnson

Povestea despre cum Whoopi Goldberg și-a schimbat, sau mai degrabă, ales numele, este destul de amuzantă. Odată ea a declarat pentru The New York Times: „Atunci când ai un spectacol pe scenă, niciodată nu ai timp destul să mergi la baie și să faci ce trebuie să faci. Deci, dacă te simți puțin balonat, trebuie doar să lași lucrurile să decurgă de la sine. Așa că oamenii au început să-mi spună că sunt precum o pernă de pârțuri (în engleză Whoopee cushion, o pernă folosită pentru a face farse cuiva). Și de aici vine numele.

 

Photo Credit: Courtesy of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences

Woody Allen

Nume real: Allan Stewart Konigsberg

Atunci când avea 17 ani, viitorul regizor american și-a schimbat numele în Heywood Allen. În timp, numele s-a transformat în Woody Allen.
Bonus! Musa lui Allen, Diane Keaton, și-a schimbat de asemenea numele. Numele ei real este Diane Hall; personajul Annie Hall – ați ghicit! – este inspirat de ea.

 

HPYrGBlP

Oprah Winfrey

Nume real: Orpah Winfrey

Mătușa acesteia a numit-o Orpah, după personajul din Biblie, însă întotdeauna au existat confuzii. „Nimeni nu a știut, de fapt, cum se pronunță. Așa că, deși pe certificatul de naștere este scris Orpah, oamenii, neștiind cum să-mi pronunțe numele, au pus întotdeauna P-ul înaintea R-ului. Astfel că, acum, toată lumea mă știe drept Oprah.”

 

4c48ab9e-05b9-4e50-8b86-df32e05eb3a8

Lady Gaga

Nume real: Stefani Joanne Angelina Germanotta

Nu-mi fac iluzii că cineva s-ar fi gândit că acesta este numele ei real. Dar povestea prin care și-a ales numele este destul de interesantă.

Germanotta și-a început cariera muzicală folosind numele ei adevărat. În 2005, în timp ce cânta în East Side în New York City, a pus bazele trupei Stefani Germanotta Band (SGBand). În anul 2006 l-a întâlnit pe producătorul Rob Dusari, care a ajutat-o să găsească un nume de scenă. Povestea este următoarea: Fusari a comparat vocea Germanottei cu cea a solistului trupei Queen, Freddie Mercury, și cânta „Radio Ga Ga” de fiecare dată când aceasta intra în studio. Mai târziu, când cei doi se gândeau la un posibil nume de scenă, Fusari a sugerat numele „Radio Ga Ga”, însă autocorrect-ul a schimbat textul în „Lady Gaga”. În acel moment Germanotta i-a scris înapoi: „Asta e! Să nu mă mai strigi niciodată Stefani.”

surse foto: 1, 2, 3, 4
via vogue.com

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.