Și-a ținut respirația aproape 5 minute pentru a filma acest videoclip dintr-o singură bucată

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Tehnica folosită pentru realizarea videoclipului este impresionantă, însă extrem de periculoasă. Pe parcursul vizionării videoclipului realizezi că nu există părți tăiate și montate și că acesta a fost filmat cap-coadă, dintr-o singură bucată, ceea ce înseamnă că modelul Marina Kazankova chiar a trebuit să-și țină respirația sub apă pentru mai mult de 4 minute.

În mod normal, să legi un fotomodel pe fundul unei piscine și să-l pui să-și țină respirația atâta timp pentru a filma un videoclip dintr-o singură bucată, nu este o practică prea întâlnită și, aș putea spune, nici cea mai sănătoasă 🙂 În noul videoclip al melodiei „Lydia” interpretată de Highly Suspect, exact acest lucru se întâmplă.

Însă, Marina Kazankova, pe lângă faptul că este model, este și campioană mondială la freediving. După spusele echipei de producție, a fost nevoie de ani întregi pentru a intra în contact cu comunitatea de freediving și a găsi experți în domeniu care să-i ajute să aducă acest concept la viață.

Specialiști, precum operatori video subacvatici, scafandri care să asigure siguranța celorlați și mulți alții, au fost necesari pentru a se asigura că acest proiect se desfășoară normal, în timp ce participanții nu întâmpină probleme de siguranță.

Tot ceea ce vedeți este 100% autentic. A fost filmat dintr-o singură bucată, 5 minute”, afirmă cei de la Pier Pictures. „Acest proiect a fost creat special cu intenția de a filma totul dintr-o singură bucată, într-un singur loc, cu un personaj care se confruntă cu o cumplită situație între viață și moarte.

Dacă vezi filmulețul până la sfârșit, vei fi uimit cum secvențele încep să prindă viață.”

Screen-Shot-2015-08-26-at-3.57.56-PM-copy

Focalizându-ne pe senzațiile reale și emoțiile asociate cu iubirea și pierderea, în orice formă a lor, am vrut să explorăm aceste lucruri cu scopul de a crea și transmite exact asta: senzații adevărate. Te vom lăsa pe tine să hotărăști dacă acest video este unul care pune oamenii pe gânduri. Te vom întreba doar, mai târziu, dacă ai realizat cât de cutremurător este videoclipul… și, stai liniștit, probabil că nu ești singurul. Aceasta este puterea cinema-ului.”

Conform aceleiași echipe de producție, videoclipul a fost filmat la 60fps, cu echipamente RedDragon 6K închise într-o carcasă Gates Deep Dragon.

sursă foto&info

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.