Push House, prima casă din cânepă care atrage dioxidul de carbon din aer

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Vedeți această frumoasă casă? Vă vine să credeți că a costat doar 133 de dolari pe metru pătrat pentru a putea fi construită? A fost realizată cu materiale inovative și de ultimă generație, având și calitatea de a fi cât se poate de eco-friendly.

Cinci state din America au legalizat utilizarea cânepei în scopuri recreative, astfel încât materialele de construcții pe bază de cânepă au început să câștige din ce în ce mai multă popularitate.

Așa a apărut în orașul Asheville, din North Carolina, prima casă construită din Hemcrete.  Aceasta se întinde pe 3400 de metri pătrați și a fost botezată Push House, bucurându-se de o multitudine de caracteristici eco-friendly.

hemp3

Materialul folosit, Hemcrete, este obținut prin amestecul cojilor și resturilor de cânepă cu var și apă. Această combinație formează un material solid și rezistent, însă prietenos cu mediul înconjurător.

hemp4

hemp5

Acest material are o capacitate ridicată de izolație, reușind să mențină o temperatură constantă în interiorul locuinței și, în același timp, are capacitatea de a absorbi diverși poluanți din aer, cum ar fi dioxidul de carbon.

Nu doar exteriorul casei este gândit cu grijă pentru mediul înconjurător, ci și interiorul. Pereții interiori sunt realizați din Purepanel, care este un produs obținut din hârtie reciclată, cu un înveliș puternic și rezistent, iar 30 dintre ferestrele casei, deși au sticlă nouă, de ultimă generație, sunt alcătuite din rame care au mai fost folosite.

hemp6

hemp7

Push House are, de asemenea, sisteme de încălzire și de răcire bazate pe o pompă cu aer cald, care reduc astfel costurile de întreținere ale casei.

hemp8

hemp10

Deși casa a fost realizată cu scopul de a fi cât mai sustenabilă, au fost necesare anumite compromisuri, cum ar fi introducerea unei spume pe bază de petrol pentru tavan și fundație. Pentru restul casei, însă, au fost alese numai materiale și tehnici care nu afectează mediul înconjurător.

hemp11

Constructorul casei își dorește să facă și alte case de acest gen, de dimensiuni mai mici, în funcție de dorințele clienților.

hemp12

Voi ce părere aveți despre această casă?

Sursă articol

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.