Bine de știut: Lângă Târgoviște, în comuna Viforâta, s-a deschis o clinică privată specializată în tratamentul adicțiilor (dependența de alcool sau droguri)

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

În cazul dependențelor de substanțe (alcool, droguri), abstinența este singura cale prin care o persoană își poate recăpăta cu adevărat viața și își poate ajuta organismul să se vindece de leziunile cauzate de consumul abuziv de substanțe pe termen lung.

Pentru a atinge și menține abstinența, multe persoane au nevoie de tratament într-un centru rezidențial de reabilitare, în care să beneficieze de îngrijire medicală 24 de ore din 24, dezalcoolizare supravegheată și o rutină zilnică formată din ședinte de consiliere individuală și terapie de grup.

Un astfel de centru de tratament s-a deschis luna aceasta lângă Târgoviște, în satul Viforâta. Centrul de tratament Aliat din Dîmbovița este rezultatul a peste 20 de ani de experiență în domeniul adicțiilor și pune la dispoziţia persoanelor dependente de alcool și droguri pachete de servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică şi psihiatrică, dar și asistenţă medicală cu ajutorul unei echipe multidisciplinare de specialişti. În funcție de condiții, oferă cazare şi masă.

Specialiștii centrului oferă un tratament individualizat, în care sunt integrate într-un tot unitar consultații și tratament psihiatric alături de psihoterapie.

„Dacă reduci asistența doar la dezintoxicare, fără terapie, riști să recadă pentru că oamenii au nevoie de motivații, obsesia pentru bautură sau droguri trebuie înlocuită cu altceva, cu un angajament”, afirmă specialiștii.

Noul centru de lângă Târgoviște face parte din grupul de firme al organizaţiei non-guvernamentale ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor), o asociație de profesioniști în tratarea afectiunilor de sănătate mintală, una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România, fondată în 1993.

Serviciile centrului includ tratament pentru dependenţa de alcool sau droguri (cu durata de una sau trei luni – cazare și 3 mese/zi incluse), grupuri de terapie pentru prevenirea recăderilor, ședințe de psihoterapie individuală, ședințe de evaluare, ședințe de psihoterapie, consulturi psihiatrice, dar și terapie prin artă (pictură, terapie prin poezie), terapie ocupaţională în cadrul Atelierului publicitar, precum și terapii de familie.

Centrul de tratament Aliat din Dîmbovița se află la adresa Com. Aninoasa, Sat Viforâta, Str. Mihai Viteazu nr. 13, Jud. Dâmbovița. Mai multe detalii despre acesta puteți afla și pe site-ul www.clinica-aliat-targoviste.ro

sigle-POSDRU

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Adaugă un comentariu

 • Iordache Marcela

  Bună dimineața…as avea nevoie de informații detaliate inclus și prețul… mulțumesc frumos!

 • Jandot Laura

  Buna ziua am o fata in vârsta de 17 ani care a început sa fumeze marijuana am nevoie de ajutor nu știu ce sa fac sunt disperata va multumesc .

 • Stilpeanu Constantin

  Am un prieten care este dependent de alcool,daca nu.nea timp de 2 ore deja are probleme. De asemenea,are un tremur care cedeaza dupa primul pahar cu vin. Alcoolul este singura problema,nu droguri sau alte substante. Este de acord sa participe la un program de dezalcolizare. As dori ca raspunsul dv. sa fie unul pozitiv. Multumesc

 • D.

  Bună ziua. Am un băiat de 26 de ani. Are hipoacuzie bilaterale. Se droghează și bea alcool de 5 ani. A vândut tot dar absolut tot din casa. Pana tabla a scos dupa acoperisc și a vândut ptr droguri. Fura ptr a face bani. Este agresiv. Pe mama mea de 85 ani o bate o chinuie ptr ai lua pensia și după vrea încă. Bate persoane pe strada când e sub influenta alcoolului și a drogurilor. Nu știu ce pot sa mai fac. Nu vrea de Bună voie sa meargă la doctor. Ne este frica. Amenințări ca se spânzură. Va rog ajutati-mă și indrumati-mă ce pot face. Va mulțumesc sincer so aștept răspuns.

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.