Cicliștii din echipa Ciuc Radler România Activă au ajuns, după 1250 de km, la jumătatea traseului

Timp de citire: 5 minute

Vlad Dulea

Cel mai mare desen cu GPS pe harta României prinde contur. Echipa de cicliști care desenează o lămâie pe harta României a parcurs jumătate din traseu.

Odată cu sosirea la Oradea din data de 31 iulie, echipa Ciuc® Radler România Activă a ajuns la jumătatea traseului, parcurgând primii 1250 de kilometri din aventura pe două roți.

E bine de știut că și tu poți susține echipa Ciuc Radler România Activă prin mesaje de încurajare în format text, foto sau video pe platforma https://www.ciucpremium.ro/radler.2015.romaniaactiva. Pentru orice tip de sustinere ai șansa să fii premiat cu o bicicletă nou-nouță 🙂

Aventura echipei Ciuc® Radler România Activă a început pe 18 iulie 2015, la București, în parcul Herăstrău, acolo unde peste 100 de biciliști li s-au alăturat pentru a-i încuraja de-a lungul primilor 30 de kilometri ai traseului lor.

Iată mai jos cum a decurs până acum traseul de-a lungul căruia cicliștii au întâlnit oameni și locuri deosebite, s-au oprit acasă la localnici și s-au întâlnit cu alți cicliști atât din țară cât și din străinătate.

Drumul nu a fost întotdeauna fără peripeții. În primele zile ale traseului, înainte de a ieși din Buhuși, a început o ploaie torențială care nu le-a oprit însă entuziasmul, ci doar i-a abatut din drum la o terasa din zonă.
ciucradlerromaniaactiva12

După primii 400 de kilometri parcurși din lămâie și 510 metri diferență de nivel, au ajuns la barajul Bicaz și la lacul de acumulare Izvorul Muntelui.
bicaz

În ziua a 6-a, grupul de cicliști a început urcarea prin Pasul Tihuța cu o diferență de nivel de 1100 m și s-au îndreptat spre Bistrița.
tihuta

A urmat un scurt popas la Herghelia Beclean pentru a întâlni câțiva pasionați de viteză … pur sânge.
herghelia-beclean

Vineri dimineața, cu forțe împrospătate la Bistrița, echipa Ciuc Radler România Activă a pornit în ritm alert, împreună cu câțiva cicliști din oraș, spre Dej, punctul de hidratare al zilei.

Chiar înainte de Dej, grupul de cicliști a fost întampinat de un suporter fervent al României Active, Lucian Mîndruță, care s-a alăturat grupului pe doua roți până la Cluj.
lucian-mandruta

Sosirea la Cluj a fost întâmpinată de suporteri cu aplauze și doze de Ciuc Radler rece!
cluj

Primii 800 de km parcurși într-o săptămână, de la București la Cluj, au fost surprinși și într-o știre la postul de televiziune Pro TV:

https://www.youtube.com/watch?v=EXpf8EBMj-A

Ziua a 9-a a fost una cu multe peripeții. Dimineața a început cu o ploaie de munte la Garda de Sus, ceea ce i-a facut pe cicliști să întârzie puțin startul. Chiar și așa, înviorarea s-a facut cu spor la trambulina din curtea pensiunii care i-a găzduit.
trambulina

Debutul traseului s-a facut abrupt, cu urcare și serpentine, iar drumul a continuat drept până la Nucet, punctul de hidratare al zilei. De aici, traseul a continuat încă puțin pe șosea, iar apoi a cotit pe un drum comunal, spre Brihani, ultima localitate aflată pe hartă în drumul spre Moneasa.
drum

Fara semnal la telefoane, fara harta, cu indicatoare putine si cu indicatii exclusiv venite de la putinii localnici intalniti in cale, gasirea drumului corect catre Moneasa a devenit o provocare pentru grupul de ciclisti. Aventura celei de a noua zile nu s-a oprit aici, ci a continuat pe cel mai dificil drum de pana acum. Urcare multa si grea, pe o carare foarte ingusta si cu multe pietre.
urcare

Regăsirea, după câteva ore, a indicatorului către superba Moneasa, și, mai ales, a unui drum asfaltat, s-a lăsat cu multă bucurie. Festivalul Clătitelor care avea loc în localitatea arădeană a adus un final i
încântător acestei zile.
indicator-moneasa

În ziua a 10-a, de la Moneasa la Ghioroc, drumul a fost destul de lejer, de data aceasta fără provocări prea mari pentru cicliștii din echipă. La Silindia, punctul de hidratare al zilei, cicliștii au întâlnit-o pe doamna Elena care se deplasează adesea pe două roți, atât la cumpărături cât și prin sat.
sindilia

După 11 zile de traseu, echipa a ajuns la Timișoara unde se vor întoarce și pe 7 august. 30 iulie i-a găsit pe cicliștii Ciuc Radler la Salonta, în Bihor, în extremitatea de vest a României.
ciucradlerromaniaactiva38

Ultima zi a lunii iulie a însemnat și atingerea primei jumătăți a traseului. Drumul de la Salonta la Oradea a fost realizat cu forte proaspete, sub îndrumarea și susținerea a 5 cicliști amatori orădeni.

Aceștia au venit cu trenul până la Salonta ca să susțină echipa Ciuc Radler România Activă și să-i însoțească pe traseu, pentru a le arăta frumusețile orașului celor 11 poduri – Oradea.

Cei cinci – Aurelian, Paul, Roxana, Ionuț și Oly, membrii ai Grup Ciclism Crișana ( GCC), spun că viața activă și, în special, mersul pe bicicletă, conteaza foarte mult și speră să-i molipsească de entuziasm pe cât mai mulți orădeni!
oradea

După 14 zile, iată care sunt cifrele primei jumătăți de traseu ale echipei Ciuc Radler România Activă:

  • 1250 de kilometri parcurși în cele 14 zile
  • 250 de kilometri parcurși prin pădure
  • 8 roți schimbate
  • 154 de localități parcurse sau atinse
  • 11.874 de metri diferență de nivel
  • 250 de mesaje de susținere transmise cicliștilor

Traseul făcut până acum arată așa:
02-august

Nu uita că și tu poți susține echipa Ciuc Radler România Activă prin mesaje de încurajare în format text, foto sau video pe platforma https://www.ciucpremium.ro/radler.2015.romaniaactiva. Pentru orice tip de sustinere ai sansa sa fii premiat cu o bicicleta nou-nouta.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.