1000 muzicieni au cântat simultan piesa ”Learn to Fly” a celor de la Foo Fighters

Timp de citire: 1 minut

Vlad Dulea

În urmă cu 7 luni, Fabio Zaffagnini, un italian din micuța localitate Cesena din Italia s-a trezit cu un singur gând: să-i convingă pe cei de la Foo Fighters să dea un concert în orașul lor. A demarat atunci o campanie online de crowd-funding, pe de o parte pentru a-i găsi pe cei 1000 de muzicieni din Italia dispuși să intre în Cartea Recordurilor cântând simultan piesa ”Learn to Fly” a celor de la Foo Fighters, iar pe de altă parte pentru a aduna fondurile necesare pentru a face acest lucru posibil. Iată cum arăta video-ul prin care Fabio Zaffagnini și micuța lui echipă de ”îngeri” entuziaști anunța campania în decembrie 2014.

După 7 luni de pregătiri, pe 26 iulie 2015 cei 1000 de muzicieni s-au întâlnit pe unul din dealurile provinciei italiene Romagna pentru a stabili un record mondial dar mai ales pentru a-l convinge pe Dave Grohl de la Foo Fighters de pasiunea lor pentru rock, în general, și pentru trupă, în mod special.

A ieșit acest video spectaculos care a fost vizionat în câteva zile de peste 11 milioane de oameni din toată lumea.

Dar cel mai important lucru este că video-ul a ajuns la Foo Fighter, iar Dave Grohl a răspuns imediat printr-un video emoționant în puțina limbă italiană pe care o cunoaște 🙂

Cea mai frumoasă dovadă că muzica unește oamenii și că niciun vis nu este imposibil atunci când există pasiune și dedicare!

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.