Ce înseamnă film în 4DX?

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Stropi de apă, ceaţă, vânt, diverse mirosuri, vibraţii, mişcarea scaunului toate acestea le poți experimenta în timpului unui film la prima sală 4DX din România deschisă la Cinema City în noul Mega Mall din Pantelimon.

Am fost săptămâna trecută și am văzut la Cinema City în noul Mega Mall din Pantelimon, în avanpremieră câteva trailere și două secvențe destul de lungi de acțiune din filmele Fast & Furios 7 și Mad Max, adaptate pentru 4DX.

4DX este pasul următor, firesc, după 3D. Pe lângă ochelarii 3D, la 4DX ești transpus în film prin efectele senzoriale adăugate experienței vizuale. Astfel, în funcție de acțiunea din film, scaunele se mișcă sau vibrează, vântul bate din tavan sau din spătare, vapori de apă sunt pulverizați din spătarul din față sau mirosuri specifice precum cauciuc ars, praf de pușcă sau briză mediteraneană sunt împrăștiate în aer pentru a completa experiența de care ai parte la un astfel de film.

Sala are 128 de locuri grupate câte 4. Cu toate că există spațiu de depozitare a băuturilor la fiecare fotoliu, nu vă recomand să intrați în sală cu sucuri, popcorn sau nachos. Mișcările fotoliilor sunt destul de bruște și de ample și s-ar putea să le împrăștiați pe colegul din față sau pe cel de lângă.

Experiența este asemănătoare cinematografelor din parcurile de distracții, diferența cea mai mare fiind că aici vezi un film întreg adaptat pentru așa ceva. Săptămâna aceasta rulează ”Mad Max: Drumul furiei”, dar în fiecare săptămână va rula un alt film adaptat pentru 4DX precum ”Jurassic World” sau ”Terminator: Genisys”.

Preţul biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană, la care se adaugă costul ochelarilor 3D (3 lei perechea) dacă nu aveți deja unii la voi.

Dacă vreți mai multe detalii vă recomand reportajele de pe Digi24 sau de la ProTV

 

Adaugă un comentariu

  • Stefan Papuc

    Multumesc de recenzie.

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.