Rezultatele studiului: Ce fac românii când au o problemă de sănătate

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

În urmă cu o lună vă atrăgeam atenția asupra unui studiu despre modul în care reacționează românii când au probleme medicale.

Cercetarea realizată online la finalul lunii martie, cu peste 250 de respondenți, a relevat faptul că medicul de familie este specialistul principal la care românii apeleaza atunci cand se confruntă cu o problemă medicală, peste 70% dintre respondenți se îndreaptă către sfaturile oferite de acesta.

În ceea ce privește recomandările celui mai bun medic pentru o anumită specializare sau problema medicală, opiniile diferă. O parte dintre respondenți caută pe internet (30%), dar cei mai mulți prefera să apeleze la familie sau prieteni pentru a găsi un doctor (31%).

Când vine vorba despre confirmarea diagnosticului sau a tratamentului primit, mai ales în situații grave, peste 71% dintre respondenți ar apela la instituții de second opinion, în vreme ce alții (32%)  tind să caute singuri răspunsuri și medici pe internet, iar cei mai puțini dintre români (17%) au încredere în părerea primului medic.

Când se confruntă cu o situație medicală dificilă, 70% dintre români aleg sa apeleze la instituții medicale private din România sau din străinătate, în timp ce persoanele care ar alege o autoritate medicală de stat din România reprezintă un procent de sub 10%.

Nu în ultimul rând, atunci când doresc sa acceseze medici de elită, 70% dintre respondenți consideră că cea mai simplă modalitate este să apeleze la cunoștințe care au trecut prin situații similare  sau să solicite o recomandare din partea medicului de familie (26%).

Conform unor date oficiale oferite de Eurostat, românii sunt cetățenii europeni cei mai nemulțumiți de îngrijirea medicală primită.

DESPRE INTERMEDICAS

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată exclusiv pe  servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de second opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și specializări medicale de nișă – chiropractică, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni în fiecare lună medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale. Nu în ultimul rând, Intermedicas este un activ broker de medici. Pentru mai multe detalii, puteți vizita https://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.