5 articole pe blogdetehnologie.ro

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Am început de vreo lună să scriu despre gadget-uri și tehnologie pe recent lansat-ul blogdetehnologie.ro. Iată mai jos câteva din articolele pe care le-am scris acolo

lifepaint-hed-2015Volvo a lansat pentru bicicliști o vopsea invizibilă ziua dar fosforescentă noaptea

LifePaint este o vopsea reflectorizantă care poate fi pulverizată pe orice suprafață metalică, textilă sau plastică. Pelicula pulverizată este invizibilă pe timpul zilei, însă este extrem de eficientă pe timpul nopții atunci când devine reflectorizantă în luminile farurilor.

Spray-ul poate fi aplicat atât pe cadrul bicicletei, pe cauciucuri dar și pe haine sau pe casca de protecție și se poate spăla fără a distruge materialul, susțin producătorii. O singură pulverizare este activă aproximativ o săptămână. (vezi VIDEO)

 

extinctor-sunete-joaseDoi studenți au creat un dispozitiv care stinge flăcările cu ajutorul sunetelor joase

Dispozitivul celor doi studenți de la Universitatea George Mason din Statele Unite se bazează pe sunetele de frecvență joasă, mai exact între 30 și 60 hertzi, și pe modul în care acestea dispersează oxigenul din aer pe măsură ce se deplasează către țintă. Practic, focul se stinge pentru că nu mai are oxigen. (vezi VIDEO)

 

telecomanda-selfie1Snap Remote – telecomandă pentru selfie

Această telecomandă poate fi folosită împreună cu aplicația gratuită Snap Remote pentru a face poze de la distanță prin emiterea unui sunet pe o frecvență înaltă în urmă căruia aplicația declanșează fotografierea. Atenție, abonează-te în luna aprilie la newsletter și telecomanda poate fi a ta 🙂

 

vector-smartwatchVector Watch, primul ceas inteligent proiectat în România, promite durata bateriei de 30 de zile

Vector Watch este primul ceas inteligent proiectat de o echipă de români. Prețurile ceasului sunt cuprins între 199 si 349 dolari, iar producătorii promit o lună de folosire pentru un singur ciclu de încărcare al bateriei. Un alt avantaj al noului smartwatch este ca acesta va fi compatibil atat cu sistemele de operare Android, iOS, dar si Windows Phone. (vezi VIDEO)

 

artiphon_originalInstrumentul minune care a strâns deja aproape 1 milion de dolari pe Kickstarter

Artiphon INSTRUMENT 1 este o bijuterie tehnică în materie de instrumente muzicale. Poți cânta la el ca la o chitară, la un pian, o vioară sau chiar tobe. Este mic și ușor de purtat. În plus, muzicienii care l-au testat spun că se simte aproape ca un instrument real, cu toate că îi lipsesc elementele de bază ale acestora (ex. corzi, taste). (vezi VIDEO)

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.