Top 10 cele mai bune momente de la Vocea României 2014

Timp de citire: 4 minute

Vlad Dulea

A trecut o săptămână de la încheierea sezonului IV al emisiunii Vocea României de la ProTV câștigat de rockerul Tiberiu Albu. Finala a fost, probabil, cel mai reușit show de televiziune realizat în România în ultimii ani. Revelația sezonului a fost, fără îndoială, Tudor Chirilă, în postura de antrenor nou-venit care a reușit nu doar să se integreze perfect în formatul emisiunii, dar a reușit chiar să îi ridice standardele. Am făcut mai jos un top al momentelor preferate, nu doar din timpul finalei, ci și din timpul celorlalte ediții ale acestui al IV-lea sezon.

1. Anda Dimitriu și Gheorghe Zamfir – Lie, ciocârlie

A fost, probabil, cel mai bun moment din istoria emisiunii, și, dacă ar fi trebuit să judecăm doar după acest moment, Anda Dimitriu ar fi fost marea câștigătoare a emisiunii. Un moment excepțional care ar putea intra, fără probleme, în tezaurul muzicii românești.

Anda Dimitriu si Gheorghe Zamfir- Lie ciocarlie

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/anda-dimitriu-si-gheorghe-zamfir-lie-ciocarlie.html

2. Tiberiu Albu și Irina Baianț – The Phantom of the Opera

Soprana Irina Baianț, cea care interpretează rolul Christine Daaé și în varianta autohtonă a celebrului musical ce va avea premiera la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti la începutul anului viitor, a crescut mult valoarea momentului în sine, dar Tiberiu Albu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor arătând că are, nu doar valențe vocale deosebite, ci și interpretative.

În musicalul de la București, rolul fantomei va fi jucat de Adrian Nour, finalist la Vocea României în sezonul precedent.

Tiberiu Albu si Irina Baiant - The phantom of the opera

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/tiberiu-albu-si-irina-baiant-the-phantom-of-the-opera.html

3. Maria Hojda și Brio Sonores – Ave Maria și Ameno

Exceptând începutul piesei care i-a pus ceva probleme Mariei, restul momentului a fost destul de intens și încărcat emoțional, contribuind, per ansamblu, la reușita finalei ca show în sine.

Maria Hojda si Brio Sonores- Ave Maria si Ameno

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/maria-hojda-si-brio-sonores-ave-maria-si-ameno.html

4. Tiberiu Albu – Stairway to Heaven

Consacrat de-a lungul sezonului cu interpretări rock, Tiberiu Albu a ales pentru finală Stairway to Heaven al trupei Led Zeppelin. Și nu a greșit deloc cu această alegere!

Tiberiu Albu- Stairway to heaven

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/tiberiu-albu-stairway-to-heaven.html

5. Ligia Hojda – I Dreamed a Dream

Ligia Hojda, sora Mariei Hojda, a ajuns doar până în semifinale. A fost pentru prima oară în istoria show-ului din România când două surori au ajuns atât de departe împreună. Cu siguranță vom mai auzi de familia Hojda, iar acesta a fost unul din cele mai bune momente ale Ligiei.

Ligia Hojda - I dreamed a dream

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/ligia-hojda-i-dreamed-a-dream.html

6. Ilinca Băcilă – He Taught Me How to Yodel

Maria Ilinca Băcilă are 16 ani abia impliniti dar face un yodeling perfect și are o voce de country foarte promițătoare care a dus-o până în semifinale. Tocmai datorită exotismului vocii sale se regăsește aici, în topul celor mai bune momente ale ediției din 2014.

Ilinca Bacila - He taught me how to yodel

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/ilinca-bacila-he-taught-me-how-to-yodel.html

7. Tiberiu Albu – Shook Me All Night Long

Piesa celor de la AC/DC din semifinale a fost o nouă confirmare a talentului lui Tiberiu Albu și a reprezentat biletul acestuia pentru finale.

Tiberiu Albu - Shook me all night long

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/tiberiu-albu-shook-me-all-night-long.html

8. Tiberiu Albu – Dream On

In ediția 13, Tiberiu Albu a intepretat Dream On piesa celor de la Aerosmith pecetluind încă de pe atunci faptul că rockul românesc are nevoie de o voce ca a lui în prim plan.

Tiberiu Albu- Dream On

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/tiberiu-albu-dream-on.html

9. Larisa Mihăeș vs. Andreea Avarvari – Chandelier

Faptul că două voci precum cele ale Larisei Mihăeș și Andreea Avarvari pot interpreta atât de corect o piesă extrem de grea cum este Chandelier (Sia) și, cu toate acestea, niciuna dintre ele să nu ajungă măcar până în semifinală, arată cât de ridicat a fost nivelul concurenților în acest sezon.

Larisa Mihaies vs. Andreea Avarvari - Chandelier

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/larisa-mihaies-vs-andreea-avarvari-chandelier.html

10. Tibi și Tudor – Ana

Acest moment este tot din timpul finalei și nu încheie întâmplător topul. Piesa aleasă de Tudor Chirilă a arătat că Tibi poate cânta bine și balade, nu doar piese în forță cum ne obișnuise până acum, dar a încheiat apoteotic și prezența lui ca antrenor în acest prim sezon. Faptul că a ales întotdeauna cele mai bune piese pentru concurenții lui (chiar dacă în cazul lui Tibi au fost numai piese rock) l-a pus pe Tudor Chirilă într-o lumină favorabilă și a schimbat în bine fața show-ului care a trecut în acest an prin cele mai grele încercări de la începuturi și până acum, odată cu plecarea unuia dintre antrenori și a unei părți mari din echipa de producție.

Tibi si Tudor - Ana

VEZI VIDEO: https://vocearomaniei.protv.ro/video/tibi-si-tudor-ana.html

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.