Mă aflu într-o perioadă în care sunt mult mai atent la sedentarismul meu decât am fost în ultimii doi ani. Prin urmare provocarea de a încerca pentru prima oară să văd dacă pot urca pe jos 34 de etaje mi s-a părut o idee excelentă, mai ales că banii pe care i-am plătit pentru înscrierea la competiție ajung la Fundația HOSPICE Casa Speranței.

M-am înscris acum 5 zile și, evident, am început să mă pregătesc cum pot eu mai bine. Am început să urc scările de la mine din bloc, în prima zi urcând, în alergare, până la ultimul etaj (8) și apoi în fiecare zi, după ce am coborât tot pe jos, le-am luat de la capăt urcând în fiecare zi cu două etaje mai mult. Azi, de exemplu, am urcat și coborât toate etajele de două ori.

Dezobișnuit cu efortul intens, mi se pare destul de greu chiar dacă e vorba de un efort de doar câteva minute. Dar sper ca până sâmbăta viitoare să reușesc să fiu destul de bine în formă încât să scot un timp decent și să mă clasez undeva măcar la jumătatea clasamentului.

Căutând sfaturi și informații despre cursă, am dat peste filmarea de anul trecut de la prima ediție SkyRun a antrenamentelor conduse de Gabriel Solomon.

Și, dintr-una într-alta, am descoperit că același Gabriel Solomon săptămâna viitoare la SkyRun 2014 va fi protagonistul unui maraton de 24 de ore de alergare pe scari. Este o provocare uriasa, o intrecere cu sine si cu recordul mondial la 24 de ore (18.585 metri – Kurt Hess).

Filmul de mai jos este din timpul antrenamentului lui Gabi de anul trecut – 12 ore de alergare pe scari [Vertical Challenge, National Arena]

Acum, în comparație cu cele 24 de ore pe care le va alerga pe scări Gabriel Solomon, cele 5 minute pe care le petrec eu în scara blocului îmi par evident, o floare la ureche :)

Înscrierile la SkyRun 2014 nu s-au terminat. Organizatorii de la Smartatletic au prelungit perioada de înscrieri până pe 20 octombrie. Deci, dacă te bate gândul să încerci cele 34 de etaje, mai ai un pic de timp să te hotărăști până luni!

Iată mai jos superbitatea de medalie de finisher care mă va aștepta la finalul celor 34 de etaje de urcat :)

medalia-skyrun

Ai ceva de zis despre asta? Fii primul care lasă un comentariu.

Views 190

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
325 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!