Noua compilație Queen Forever aduce piese nelansate cu vocile lui Freddie Mercury și Michael Jackson

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

La mai bine de 33 de ani de când au început să lucreze la această piesă, Queen va lansa în sfârșit pe piață "There Must Be More to Life Than This" pe baza înregistrărilor originale cu vocile lui Freddie Mercury și Michael Jackson. Ascultă mai jos înregistrarea de la BBC Radio 2, cei care au difuzat în exclusivitate "There Must Be More to Life Than This" în varianta oficială care va apărea pe noua compilație Queen care se va lansa în luna noiembrie a acestui an.

Conform publicației Rolling Stone, piesa va apărea pe compilația Queen Forever care va fi lansată anul acesta pe 11 noiembrie.

Înregistrările la „There Must Be More to Life Than This” au început în timpul pregătirilor pentru albumul Hot Space apărut în 1982, dar nu au fost niciodată finalizate, iar Freddie a lansat, până la urmă, propria versiune a acestei piese pe albumul solo de debut din 1985, Mr. Bad Guy.

[edit] O versiune a acestui duet a mai apărut de-a lungul timpului (ascultă aici) dar abia acum membrii Queen au intrat din nou în studio pentru a finaliza și remasteriza înregistrarea.

„There Must Be More to Life Than This” este una din cele trei înregistrări care nu au fost publicate oficial până acum niciodată și care vor apărea în noiembrie pe compilația Queen Forever. Celelalte două sunt ”Love Kills” într-un aranjament muzical nou (mai aproape de stilul tradițional Queen) și „Let Me in Your Heart Again”, o piesă scrisă de Brian May în timpul pregătirilor albumului The Works din 1984.

Freddie apucase să înregistreze vocea, dar cântecul nu a fost finalizat decât abia anul acesta când May și Roger Taylor au intrat din nou în studio pentru a completa înregistrările cu părți noi de chitară și backing vocals.

https://vimeo.com/106916906

Piesa lui Brian May a mai apărut pe albumul din 1987 al Anitei Dobson (cea care a devenit din 2000 soția lui). Zvonurile spun că versiunea respectivă – care poate fi ascultată aici – a apărut după ce Anita Dobson a tras vocea ca ghidaj pentru instrumente în timpul înregistrărilor pentru albumul The Works.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.