Mister și suspans în noul serial HBO: „The Leftovers / Cei rămași”

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Dacă spectatorii vor reuși să depășească problemele pe care le-au avut vizavi de modul în care s-a terminat "Lost", atunci s-ar putea să găsească în ”The Leftovers / Cei rămași” ingredientele perfecte pentru serialul care ar putea deveni următorul fenomen. Singura condiție este să se bucure mai degrabă de întrebările pe care le ridică ”The Leftovers / Cei rămași” și să se concentreze mai puțin pe răspunsuri și pe găsirea lor.

The Leftovers/Cei rămași, cel mai nou serial HBO va fi difuzat în fiecare luni începând cu 30 iunie 2014 si va putea fi urmărit și online pe HBO GO.

Bazat pe bestsellerul scris de Tom Perrotta (co-creator și producător executiv) în 2011, serialul HBO The Leftovers/Cei rămași prezintă povestea locuitorilor orașului fictiv Mapleton, poveste ce începe la trei ani de la ziua fatidică de 14 octombrie în care 140 de milioane de oameni – 2% din populația lumii – au dispărut fără urmă.

Văzut în primul rând din perspectiva șerifului Kevin Garvey (Justin Theroux), serialul arată modul în care oamenii obișnuiți reacționează la evenimente inexplicabile – cum pot fi unite sau distruse familii și comunități – și dezvăluie modul în care o calamitate fără precedent poate transforma credința oamenilor în cinism, paranoia, nebunie sau fanatism.

Printre prăducători se numără și Damon Lindelof, co-creatorul serialului Lost.

Unul din cele mai bune elemente ale ideii lui Perrotta este faptul că nu există un răspuns. Noi, oamenii, vrem ca lucrurile să fie clare și definite. Cei mai mulți dintre noi nu putem trăi în incertitudine.

Un moment haios are loc în episodul pilot. La un moment dat este o scenă într-un bar, în care oamenii se uită la televizor în timp ce un canal de știri comemorează celebritățile care, conform scenariului, s-ar fi numărat în urmă cu trei ani printre cei dispăruți brusc. Printre ei îi putem recunoaște pe Condoleezza Rice, Salman Rushdie, Shaq, J.Lo, Bonnie Raitt, Gary Busey, Anthony Bourdain, Papa Benedict etc. Moment în care barmanul spune: ”Ok. Pe Papa înțeleg că ”l-a luat”. E Papa! Dar Gary fucking Busey? El cum naiba de a intrat pe listă?” 🙂

Cel mai greu le este personajelor să accepte faptul că a fost un act ”la întâmplare”, fără nicio logică și explicație.

Tocmai acest aspect conduce drama din The Leftovers/Cei rămași pentru că face ca personajele să devină impredictibile și reacțiile acestora, de cele mai multe ori, neașteptate.

https://www.youtube.com/watch?v=j37cv-yOl4M

Foto: ©2014 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.