Pe 29 aprilie 2014 am avut ocazia să petrec mai bine de o zi și o noapte la bordul velierului ADORNATE, o experiență pe care a descris-o foarte bine colegul meu de croazieră, Cristian Florea, amândoi fiind la bord în calitate de bloggeri oficiali ai competiției SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 (în română, Regata marilor veliere din Marea Neagră).

Competiția de veliere se desfășoară în perioada 30 aprilie – 27 mai 2014 în Marea Neagră și presupune o cursă în două etape:

  • Prima etapă: de la Varna (Bulgaria) la Novorossiysk (Rusia)
  • A doua etapă: de la Soci (Rusia) la Constanța (România)

La competiție participă 14 veliere din toată lumea, printre care două din România: Nava Școală Mircea și Adornate, cel mai mare velier civil românesc, precum și Sedov din Rusia, cel mai mare velier din lume.

În fiecare din aceste patru porturi, velierele staționează câte 4 zile timp în care velierele pot fi vizitate gratuit de către public care, de asemenea, într-o adevărată atmosferă de sărbătoare, poate asista la concerte, la parada echipajelor și la diferite competiții de fotbal, volei pe plajă, tras la rame etc. între acestea.

La Constanța velierele ajung pe 24 mai și stau în portul turistic de acolo până pe 27 mai. Dacă aveți cum, vă recomand să vă faceți timp să mergeți în Constanța în perioada respectivă. Este o ocazie posibil unică să vedeți aceste veliere. Ele se vor afla pentru prima oară în România la dispoziția publicului și nu se știe sigur dacă va mai exista o asemenea ocazie.

Eu am fost în Varna și vă garantez că merită experiența. Mai jos vă las cu câteva poze din Varna și Novorossiysk doar ca să va faceți o idee despre cum va fi la Constanța între 24 și 27 mai.

 

 

 

 

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/TallShipsConstanta sau pe site-ul dedicat http://tallshipsconstanta.ro/

Ai ceva de zis despre asta? Lasă un comentariu. Mai jos găsești încă 4 comentarii la acest articol.

Views 290

Ți-a plăcut acest articol? Vrei să afli când mai scriu?

Urmărește pagina mea de Facebook:


și abonează-te mai jos ca să primești articolele pe email (un email pe săptămână, fără spam-uri, promit!).
325 de abonați primesc deja pe email cele mai interesante postări ale săptămânii!