VIDEO TIMELAPSE: 12 ore în 2 minute la bordul velierului ADORNATE

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

ADORNATE este cel mai mare velier civil românesc. Pe 29 aprilie am avut ocazia să petrec mai bine de 24 de ore la bordul acestui vas. În filmare sunt surprinse două timelapse-uri realizate cu GoPro Hero3+, unul de la plecarea din Constanța și al doilea la sosirea în portul din Varna. GoPro-ul îl cumpărasem cu o zi înainte, deci încă nu eram familiarizat cu el și nu știam exact ce urma să iasă. A fost mai mult un prim test, dar eu zic că nu a ieșit chiar rău.

Pe 29 aprilie 2014 am avut ocazia să petrec mai bine de o zi și o noapte la bordul velierului ADORNATE, o experiență pe care a descris-o foarte bine colegul meu de croazieră, Cristian Florea, amândoi fiind la bord în calitate de bloggeri oficiali ai competiției SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 (în română, Regata marilor veliere din Marea Neagră).

Competiția de veliere se desfășoară în perioada 30 aprilie – 27 mai 2014 în Marea Neagră și presupune o cursă în două etape:

  • Prima etapă: de la Varna (Bulgaria) la Novorossiysk (Rusia)
  • A doua etapă: de la Soci (Rusia) la Constanța (România)

La competiție participă 14 veliere din toată lumea, printre care două din România: Nava Școală Mircea și Adornate, cel mai mare velier civil românesc, precum și Sedov din Rusia, cel mai mare velier din lume.

În fiecare din aceste patru porturi, velierele staționează câte 4 zile timp în care velierele pot fi vizitate gratuit de către public care, de asemenea, într-o adevărată atmosferă de sărbătoare, poate asista la concerte, la parada echipajelor și la diferite competiții de fotbal, volei pe plajă, tras la rame etc. între acestea.

La Constanța velierele ajung pe 24 mai și stau în portul turistic de acolo până pe 27 mai. Dacă aveți cum, vă recomand să vă faceți timp să mergeți în Constanța în perioada respectivă. Este o ocazie posibil unică să vedeți aceste veliere. Ele se vor afla pentru prima oară în România la dispoziția publicului și nu se știe sigur dacă va mai exista o asemenea ocazie.

Eu am fost în Varna și vă garantez că merită experiența. Mai jos vă las cu câteva poze din Varna și Novorossiysk doar ca să va faceți o idee despre cum va fi la Constanța între 24 și 27 mai.

 

 

 

 

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/TallShipsConstanta sau pe site-ul dedicat https://tallshipsconstanta.ro/

Adaugă un comentariu

  • Bogdan Daradan

    Cred ca e una dintre cele mai pasionale provocari proba cu si despre veliere… Interactiv clipul… indeeed 🙂 M-a inspirat un pic, recunosc 😀

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.