Este sau nu, 2014, anul lui Matthew McConaughey?

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Pentru rolul din Dallas Buyers Club a câștigat deja cam toate premiile posibile. Dacă adăugăm la asta rolul din serialul de succes True Detective și secvența memorabilă din The Wolf Of Wall Street, n-ar trebui să ne mirăm dacă Matthew McConaughey va câștiga și Oscarul încununând astfel cel mai bun an din toată cariera sa.

Celor care au văzut The Wolf of Wall Street le-a rămas, cu siguranță, în minte secvența de la restaurant. Este momentul care declanșează toată nebunia care urmează. Iar Matthew McConaughey a înțeles și anticipat foarte bine acest lucru făcând un rol memorabil în doar cele câteva minute în care apare în film. Nu am găsit pe youtube secvența completă, dar am făcut un scurt playlist (are sub 3 minute în total) pe care îl puteți vedea/revedea în continuare.

Dallas Buyers Club

Rolul lui Ron Woodroof, un electrician din Texas care în 1986 a fost depistat cu HIV pozitiv, i-ar putea aduce Oscarul anul acesta pentru Cel mai bun actor în rol principal. Scenariul filmului este inspirat din fapte reale. Ron Woodroof a reușit în perioada aceea să lupte atât cu boala cât și cu sistemul discriminatoriu, corupt și speriat, mai ales, de boala care a devenit flageul sfârșitului de secol trecut. Pentru acest rol Matthew McConaughey a slăbit nu mai puțin de 21 de kilograme. Fotografiile din perioada filmărilor îl arată pe Matthew McConaughey aproape ”piele și os”.

Matthew McConaughey pentru rolul din Dallas Buyers Club a luat deja cele mai importante premii: Globul de AurCritics Choice Award și Screen Actors Guild Award. Acestora li se alătură COFCA Award, DFWFCA Award, Golden Camera Germany Award, Gotham Award, Hollywood Film Award, Sierra Award, Desert Palm Achievement Award, PFCS Award, Rome Film Fest Award. Oscarul s-ar așeza, așadar, natural în acest șir lung, doar o surpriză putând să trimită mult râvnita statuetă către alt actor (Chiwetel Ejiofor pentru 12 ani de sclavie, Leonardo DiCaprio pentru Lupul de pe Wall Street, Christian Bale pentru American Hustle sau Bruce Dern pentru Nebraska).

Filmul se va lansa în cinematografele din România pe 7 martie 2014. Mai jos puteți vedea un documentar superb de 11 minute despre complexitatea rolului pe care Matthew McConaughey îl face în Dallas Buyers Club.

Detectivii din Louisiana

Proaspătul lansat serial, producție originală HBO, îi are în rolurile principale pe Woody Harrelson și Matthew McConaughey. Povestea celor doi detectivi din Louisiana se desfășoară în două planuri paralele, unul în zilele noastre și altul cu 17 ani în urmă. Matthew McConaughey face un rol excepțional jucând cu o doză subtilă de narcisism drama unui suflet continuu torturat. Criticii numesc ”True Detective” cel mai bun serial de televiziune de la ”Breaking Bad” încoace.

În loc de trailer, vă las cu una din secvențele mele preferate din serial. Dacă veți vedea serialul, veți înțelege de ce.

Deci, ce ziceți? Este sau nu, 2014, anul lui Matthew McConaughey?

Adaugă un comentariu

  • piratulcinefil

    Sigur e anul lui, dar sa nu uitam de un alt rol bun in filmul Mud

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.