Cele trei filme finaliste ale Premiului LUX 2013, weekendul acesta la Cinema Studio Bucureşti

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Cele trei filme finaliste ale Premiului LUX al Parlamentului European în 2013 vor fi proiectate weekendul acesta la Cinema Studio în București. Intrarea este liberă iar spectactorii pot vota ulterior online filmul favorit pentru „Menţiunea publicului” https://www.luxprize.eu/public_mention. Rezultatul Menţiunii publicului va fi anunţat la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary din iunie / iulie 2014.

Cele trei filme finaliste ale Premiului LUX al Parlamentului European în 2013 vor fi proiectate weekendul acesta la Cinema Studio în București.

Intrarea este liberă iar spectactorii pot vota ulterior online filmul favorit pentru „Menţiunea publicului” https://www.luxprize.eu/public_mention.

Rezultatul Menţiunii publicului va fi anunţat la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary din iunie / iulie 2014.

Favoritul meu este Miele, un film italian care spune povestea unei femei care ajută să moară oameni bolnavi în fază terminală și dreptul acestora de a alege când și cum să moară. Este un film în urma căruia n-ai cum să nu-ți pui întrebări chiar dacă știi că niciodată nu vei avea răspunsul corect și complet.

Instituit în 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX îți propune să sprijine cinematografia europeană prin difuzarea (co)producţiilor europene în toate ţările membre ale Uniunii. Filmul câştigător, ales de deputaţi în Parlamentul European, va fi anunţat pe 11 decembrie 2013.

Programul Zilelor Filmului LUX la București (Cinema Studio):

INTRARE LIBERĂ

Vineri, 29 noiembrie 2013:

18:00 – 19:40    Paradisul Spulberat (The Broken Circle Breakdown) – Belgia, 2012

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013

18:00 – 19:40    Miele – Franţa, Italia, 2013

20:15 – 21:50    Uriașul cel egoist (The Selfish Giant) –  Marea Britanie, 2013

Trailerele celor trei filme:

Adaugă un comentariu

  • Aghinitei Maria

    O reala placere sa citesc informatiile primite si un regret ca ca nu avem multi tineri asa ca tine, dar poate cu timpul se va perima aceasta tendinta de teribilism generata de libertatea prost inteleasa

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.