Retrospectiva ediției a VI-a a Festivalului „Viața e frumoasă!”

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

festival-viata-e-frumoasa-2013Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, desfăşurat în perioada 7 – 17 noiembrie, a inclus peste 50 de evenimente care au avut loc în 13 locaţii diferite printre care Opera Naţională Bucureşti, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni, Godot Cafe-Teatru, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Studenţesc „Podul”, Biblioteca Naţională a României, biserici şi spaţii de ateliere şi întâlniri.

În total, aproximativ 15.000 de spectatori i-au aplaudat pe cei 300 de artişti români şi cei aproape 200 de invitaţi străini din cele nouă ţări prezente la această ediţie a festivalului: Spania, Lituania, Georgia, Grecia, Italia, Rusia, Suedia, Bulgaria şi România.

Eu am ajuns, în a 8-a zi a festivalului, la spectacolul de operetă ”Contele de Luxemburg” adus pe scena Operei Naționale din București de Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg, Rusia (www.muzcomedy.ru), în regia premiatului Igor Konyaev şi sub bagheta dirijorului Andrey Alexeev. A fost, de altfel, singurul spectacol de operetă din cadrul acestei ediții de festival, restul spectacolelor fiind de dans, concerte, recitaluri și evenimente conexe.

În ”Contele de Luxemburg” bariera lingvistică dintre public și actori a fost deseori depășită de grandoarea spectacolului, a decorurilor și costumelor și de castingul inspirat al actorilor. Teatrul din Sankt Petersburg este deja o prezență constantă în cadrul festivalului „Viața e frumoasă!” cucerindu-i de fiecare dată pe iubitorii de operetă prin producțiile prezentate în București, iar spectacolul de anul acesta cu siguranță nu a făcut excepţie.

Sursa fotografii: https://muzcomedy.ru/en/repertoire/big_stage/luxembourg/

Ca în fiecare an, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!” este organizat de către TEATRUL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL „ION DACIAN” (www.opereta.ro). Festivalul s-a încheiat aseară, după ce, timp de 11 zile, publicul bucureştean s-a bucurat de spectacole provocatoare, concerte numeroase şi variate ca gen, recitaluri, debuturi, dar şi evenimente conexe (expoziţii, lansări de carte, proiecţii şi emisiuni on-air). Eu, personal, am rămas totuși cu un mare regret: faptul că genul MUSICAL nu s-a regăsit absolut deloc pe afișul festivalului de anul acesta. Cine știe? Poate la anul?

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.