În 2014, Constanța va fi gazda punctului final al Regatei Mării Negre

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

SCF Black Sea Tall Ships Regatta va avea loc între 30 aprilie şi 27 mai 2014 și este prima regată tall ships desfăşurată exclusiv în Marea Neagră. Navele participante la regată vor concura pe traseul Varna - Novorosiisk - Sochi - Constanţa. La finalul cursei, întrega flotă participantă va rămâne în portul Constanţa în perioada 24 – 27 mai 2014, iar navele vor fi deschise publicului. Totodată, la Constanţa va avea loc şi ceremonia de premiere a participanţilor.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta va avea loc între 30 aprilie şi 27 mai 2014 și este prima regată tall ships desfăşurată exclusiv în Marea Neagră. Navele participante la regată vor concura pe traseul Varna – Novorossiysk – Sochi – Constanţa.

La competitie vor participa doar velierele mai înalte de 9 metri. Deja și-au anuntat prezența ambarcațiuni din Pakistan, Ucraina sau Federatia Rusă. Vladimir Putin s-a ocupat personal ca cele 4 nave școală din Federația Rusă să fie prezente pentru prima dată în istoria lor la o competiție desfășurată în Marea Neagră.

La finalul cursei, întrega flotă participantă va rămâne în portul Constanţa în perioada 24 – 27 mai 2014, iar navele vor fi deschise publicului. Totodată, la Constanţa va avea loc şi ceremonia de premiere a participanţilor.

Sursa foto: demotix.com

Sursa foto: demotix.com

Din partea României va participa nava-şcoală Mircea, care anul viitor va împlini 75 de ani de când se află în serviciul Marinei Militare române și velierul civil Adornate, deținut de Vega Turism SA, aceeași companie care administrează și Hotelul Vega de cinci stele din Mamaia.

„Adornate”, primul velier civil român care participă la o regată internațională de Tall Ships

Pentru a lua pulsul unei competiții de anvergură, velierul Adornate tocmai a plecat ieri, 5 septembrie 2013, spre Barcelona acolo unde va participa la Regata Mării Mediterane. Două săptămâni va dura drumul până la Barcelona, portul de unde se va da startul întrecerii. Cu o lungime de 45 de metri și un echipaj de 12 oameni, velierul va putea fi admirat apoi la Toulon în Franța, și ulterior la Spezia în Italia. La Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 s-au inscris 35 de nave din toata lumea.

„Adornate” este primul velier civil român care participa la o regată internațională de asemenea anvergură.

[evp_embed_video url=”https://a1.a4w.ro/assets/vacantalamare/2013/09/05/videos/176/19_fregata.mp4″]

Sursa video: stirileprotv.ro

Recomandare

Pe durata verii, în weekend-uri, velierul Adornate organizează excursii de 4-5 ore în largul Mării Negre.

In excursiile organizate cu Adornate pe Marea Neagra pot participa gratuit si oaspetii hotelului, care aleg sa petreaca un sejur de minim 7 nopti la Vega in Mamaia. Croazierele cu date si ore fixe din weekend au pretul de 60 € / adult si 40 € / copiii cu varsta sub 14 ani.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul velierul Adornate: https://www.adornate.ro/

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.