Pacific Rim (Cercul de foc)

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Pacific Rim nu este doar un film. Este începutul unei industrii. Generația nouă de copii avea nevoie de noi monștri și eroi pe măsură. Și Pacific Rim exact asta face, creează premisele unei mega-industrii cu care America deja ne-a obișnuit.

pacific-rim

Nu prea aveți cum să ratați acest film. Se va scrie atât de mult despre el încât până la urmă, chiar și numai de curiozitate, veți merge să îl vedeți. Vă recomand să îl vedeți la IMAX 3D pentru efectele speciale care fac din acest film unul de referință. Guillermo del Toro folosește la maxim tehnologiile disponibile în 2013.

În rest filmul mie nu mi-a plăcut în mod deosebit, mai ales din cauza faptului că nu m-a distrat destul. În afară de efectele speciale spectaculoase, dialogurile și personajele sunt anoste și par că se iau prea tare în serios, sau câteodată că nu se iau deloc în serios.

Pacific Rim nu este doar un film. Este începutul unei industrii. Generația nouă de copii avea nevoie de noi monștri și eroi pe măsură. Și Pacific Rim exact asta face, creează premisele unei mega-industrii cu care America deja ne-a obișnuit.

În film este vorba despre monștri giganți (Kaiju), cam de mărimea lui Godzilla, care apar din adâncurile oceanului și distrug tot ce întâlnesc în cale. Elicopterele, avioanele și tancurile armatei nu sunt de ajuns pentru a doborî acești monștri giganți, motiv pentru care omenirea începe să construiască niște roboți giganți, pe măsura monștrilor, numiți Jaeger, conduși din interior câte doi oameni conectați neuronal unul la celălalt și ambii la robot – unul controlează emisfera stângă a creierului robotului și cel de-al doilea emisfera dreaptă.

Jaeger” în germană înseamnă vânător. „Kaiju” în japoneză se traduce ”creatură ciudată”. Cu toate acestea, expresia este tradusă ca ”monstru gigant” și se referă la filmelele SF japoneze în care sunt întruchipați astfel de monștri, precum Godzilla sau King Kong.

De altfel, ”Pacific Rim” asta se vrea: un omagiu adus filmelor japoneze cu monștri giganți, gen de film cunoscut sub numele Kaiju. Însuși Del Toro afirmă despre acest film că este un minunat poem dedicat monștrilor giganți”

Filmul distribuit în România de MediaPro Distribution este de astăzi în cinematografele din toată țara, dar dacă aveți cum, vă recomand să îl vedeți la IMAX.

Sursa foto: [1]

Adaugă un comentariu

  • pacific rim . un film pe care l-am vazut in 20 de minute. nici macar un neuron nu mi-a pus la incercare. filmul nu transmite vreun mesaj. poate zmeura de aur.

  • Cred ca este cel mai reusit film din ultima perioada, poate doar 2-3 comedii se ridica la nivelul sau. Imi plac efectele si mai ales regia!

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.