Am jucat fotbal pe San Siro cu Zambrotta, Baresi, Costacurta și Tony Adams

Timp de citire: 11 minute

Vlad Dulea

Am ajuns împreună cu Dana la Milano în urma câștigării unui concurs organizat de Indesit la nivel european. Pe scurt, Indesit este partener oficial al trei mari cluburi din Europa: AC Milan, Paris Saint-Germain și Arsenal și în fiecare an organizează un weekend într-unul din cele trei orașe pentru fanii fotbalului și partenerele acestora. Anul acesta a fost Milano, iar eu și Dana am fost selectați datorită faptului că ne-am înscris, am obținut minim 20 de voturi necesare, iar apoi, în urma jurizării, sloganul nostru ”Behind every successful man is a wonderful woman!” a fost considerat printre cele câștigătoare.

Au trecut un pic peste două săptămâni de atunci și încă mă uit la poze și filmări și nu îmi vine să cred că am avut norocul să trăiesc o astfel de experiență.

Am ajuns împreună cu Dana la Milano în urma câștigării unui concurs organizat de Indesit la nivel european. Pe scurt, Indesit este partener oficial al trei mari cluburi din Europa: AC Milan, Paris Saint-Germain și Arsenal și în fiecare an organizează un weekend într-unul din cele trei orașe pentru fanii fotbalului și partenerele acestora. Anul acesta a fost Milano, iar eu și Dana am fost selectați datorită faptului că ne-am înscris, am obținut minim 20 de voturi necesare, iar apoi, în urma jurizării, sloganul nostru ”Behind every successful man is a wonderful woman!” a fost considerat printre cele câștigătoare.

Din ”delegația” română la Milano au mai făcut parte încă două perechi (Madeline și Alex Buleandră, respectiv Ramona și Marius Barascu), Sorana din partea The Public Advisors (agenția care se ocupă de comunicare pentru Indesit România), precum și bloggerii Marius Matache și Sabina Cornovac. Un grup ales parcă pe sprânceană de Zeița Fortuna să devină părtaș la petrecerea unor zile memorabile, poate cele mai interesante din toate cele trăite în călătoriile de până acum.

Ziua 1: Băieții merg la baza de antrenament de la Milanello

Milanello Sports Centre (sau pe scurt, Milanello) este un complex sportiv aparținând clubului AC Milan, situat la 50 de km de Milano. A fost construit în 1963 și are o suprafață de 160.000 mp incluzând o pădure și un mic lac. Este locul unde se antrenează echipa AC Milan, fiind deseori folosit ca bază de cantoment pentru echipa națională a Italiei.

Am fost aduși aici din Milano cu două autocare. Suntem peste 40 de câștigători ai concursului Indesit Football din toată Europa, plus câțiva jurnaliști și bloggeri din țările cu reprezentanțe Indesit. Pentru început suntem invitați în sala de conferințe a complexului sportiv, acolo unde ne sunt prezentate cele trei echipe care se vor forma pentru antrenamentul de azi și turneul de mâine. Cele trei echipe poarte numele și echipamentele oficiale ale celor trei echipe sponsorizate de Indesit.

Pentru fiecare echipă în parte sunt desemnați două mari legende ale fotbalului care au avut sau nu legătură directă cu cluburile respective.

Am avut astfel ocazia să îi vedem și auzim adresându-ne câteva cuvinte pe:

  • Gianluca Zambrotta – campion mondial cu Italia în 2006. A câștigat titlul de campion și supercupa în Italia de 3 ori, o dată cu AC Milan și de două ori cu Juventus, echipa cu care a mai câștigat și Cupa Intertoto în 1999. A mai câștigat supercupa Spaniei cu Barcelona în 2006
  • Daniel Bravo – campion european cu Franța în 1984, câștigător cu Paris Saint-Germain al Cupei Cupelor UEFA în 1996. Cu PSG a mai obținut un titlu de campion, o cupă a Ligii Franței precum și două cupe ale Franței în 1993 și 1995.
  • Tony Adams – legenda lui Arsenal, echipe la care și-a petrecut întreaga carieră de 22 de ani, câștigând 4 titluri de campion al Angliei, Cupa Cupelor UEFA în 1994, 3 Cupe ale Angliei și 2 cupe ale Ligii.
  • Robert Pirès – campion mondial cu Franța în 1998 și campion european în 2000, s-a remarcat în perioada când a jucat la Arsenal Londra cu care a câștigat 2 titluri de campion și 3 cupe ale Angliei
  • Franco Baresi – campion mondial cu Italia în 1982. A jucat întreaga carieră la AC Milan fiind considerat unul din cei mai buni fundași ai tuturor timpurilor. Cu AC Milan a câștigat de 3 ori UEFA Champions League, 3 Super-Cupe ale Europei, 2 Cupe Intercontinentale, 6 titluri de campion al Italiei și 4 Super-Cupe ale Italiei.
  • Daniele Massaro – campion mondial cu Italia în 1982 este legenda lui AC Milan cu care a câștigat de 2 ori UEFA Champions League (în 1990 și 1994), 3 Super-Cupe ale Europei, 2 Cupe Intercontinentale, 4 titluri de campion în Italia și două Super-Cupe ale Italiei. În prezent este Manager PR al clubului AC Milan

Ceea ce vedeți în filmulețul de mai jos este filmarea făcută de mine în timpul prezentărilor. Am lăsat câteva cuvinte spuse de fiecare din legendele enumerate mai sus, mai ales că Franco Baresi, întrebat fiind care este momentul de vârf al carierei sale, și-a amintit în primul rând de prima Cupă a Campionilor Europeni câștigată în 1989 împotriva Stelei cu 4-0.

Eu am fost distribuit în echipa Paris Saint-Germain și i-am avut astfel aproape de mine pentru următoarele două zile pe Zambrotta și Daniel Bravo cu care am și început apoi antrenamentul la Milanello. Ideea de a primi indicații în teren de la doi mari campioni m-a făcut să uit total de imortalizarea momentului în fotografii sau filmări. Noroc că între timp Indesit a urcat pe Youtube filmulețul de la Milanello. Vă recomand să urmăriți filmulețul la secunda 40 ca să vedeți ce pantaloni am purtat în timpul antrenamentelor 🙂

Fetele au parte de o după-amiază de răsfăț în capitala modei

În timpul în care noi, băieții, am fost la antrenament, fetele au avut parte de o după amiază de răsfăț în capitala modei care a început cu shopping la magazinul Sergio Rossi, hair-style și make-up la salonul Lepri, iar apoi relaxare cu un cocktail pe terasa hotelului Bvlgari.

Fetele au primit fiecare un voucher cu care au putut să își achiziționeze un produs (oricare) din magazinul Sergio Rossi. Dana și-a luat niște sandale extrem de drăguțe. Fără să intenționez să insist asupra aspectului material, căci, firește, nu despre asta e vorba, dar gândindu-mă că poate pe cineva interesează, vă pot spune că produsele de la Sergio Rossi costau fiecare între 600 și 800 de euro.

Shopping at Sergio Rossi

Filmulețul de mai jos aparține tot organizatorilor și aș putea spune că sintetizează într-un minut experiența de shopping & beauty din după amiaza aceasta, cu toate că dialogul din finalul filmului ar putea fi considerat mult mai expresiv pentru a concluziona chintesența acestei experiențe pentru fete: ”Reporter: What do you think the guys are doing right now? The girl: The guys? Which guys?” :))))

Ziua 1 s-a încheiat cu cină pe Terrazza Martini

Terrazza Martini este un loc privilegiat aflat la etajul 15 al celei mai înalte clădiri din piața Diaz, un loc de unde se poate vedea probabil cea mai frumoasă panoramă a centrului Milano, fiind situat lângă Domul din Milano vizavi de intrarea în Galeriile Vittorio Emanuele din Piazza del Duomo.

Începând cu 1958 acesta devine un loc preferat pentru evenimente mondene și culturale fiind adesea folosit pentru recepții oficiale, lansări sau proiecții de film. Aici este, de altfel, locul în care a fost pentru prima oară proiectat celebrul film al lui Federico Fellini ”La Dolce Vita”.

Pentru noi seara a fost un amestec de gusturi, emoții și eleganță. Pentru jurnaliștii și bloggerii prezenți la eveniment a fost momentul în care au putut să intervieveze legendele fotbalului într-un cadru mai puțin formal transformând adesea interviurile în discuții amicale. Este momentul în care am imortalizat în câteva cadre foto interviurile dintre Marius Matache și Tony Adams, respectiv dintre Sabina Cornovac și Daniele Massaro. Având în vedere subiecții dar și condițiile de iluminare slabe dar pe care le-am folosit până la urmă în favoarea mea pentru a realiza niște fotografii de referință, aș putea spune că sunt cele mai importante fotografii pe care le-am realizat vreodată 🙂

În prima fotografie de sus puteți vedea în spate clădirea de 15 etaje unde este Terrazza Martini așa cum se vede din interiorul galeriei Vittorio Emanuele iar în a doua poză puteți vedea o panoramă de noapte cu Piazza del Duomo realizată de pe Terraza Martini.

Make, eu și Tony Adams, după interviu

Make, eu și Tony Adams, după interviu

Ziua 2: Turneu pe San Siro

De parcă n-ar fi fost de ajuns experiențele trăite în prima zi, cea de-a doua zi a fost dedicată turneului între cele trei echipe pe stadionul San Siro. Am trăit astfel experiența unui jucător profesionist, trecând prin vestiar, scurta ședință tehnică dinaintea meciului, tunelul prin care jucătorii își fac intrarea pe stadion și apoi jucând efectiv pe teren mare 11 la 11.

Eu și Gianluca Zambrotta pe San Siro din Milano

Eu și Gianluca Zambrotta pe San Siro din Milano

Pentru a crea o atmosferă în tribune cât mai aproape de realitate organizatorii au pus pe difuzoarele stadionului, pe lângă vocea crainicului, sunete de fundal din timpul meciurilor reale, în funcție de fiecară fază și moment al meciului. De asemenea, le-au pus la dispoziție partenerelor noastre echipament complet de suporter (tricou, șapcă, fular, steag, fluiere, trompete etc) în funcție de echipa la care jucam noi băieții.

Într-o astfel de atmosferă mi-am auzit numele strigat pe San Siro atât în timpul prezentării echipelor cât și în timpul meciului, atunci când am reușit o intercepție în urma unui pressing în atac și apoi am fost protagonistul fazei care a urmat (vezi video mai jos la minutul 05:12)

Nu are sens să vă mai zic că rezultatele nu au contat. Am pierdut un meci cu AC Milan și l-am câștigat pe cel cu Arsenal la penaltiuri. Am terminat turneul pe locul 2. Ceea ce a rămas însă după această zi este faptul că am primit pasă pe San Siro de la Gianluca Zambrotta, campionul mondial pe care în urmă cu 7 ani îl veneram la televizor. Am jucat pe același teren cu Robert Pires, Tony Adams și Billy Costacurta (câștigător de 5 ori al Champions League și de 7 ori al titlului de campion în Italia, care ni s-a alăturat astăzi după ce ieri Massaro îi ținuse locul la conferința de presă și la antrenament). Am primit indicații și am fost felicitat de pe margine de Daniel Bravo. Și am împărțit toate aceste experiențe unice cu Dana, cea care s-a bucurat împreună cu mine de fiecare clipă ca și cum ar fi cea mai importantă din extrem de scurta dar extraordinara mea carieră de fotbalist profesionist.

We Are the Champions!

Ziua 2 s-a încheiat cu cina festivă la Just Cavalli Hollywood

Just Cavalli Hollywood este un restaurant-club exclusivist din Milano deținut de celebrul designer Roberto Cavalli. Este locul perfect și destul de sofisticat pentru a încheia aventura celor două zile de fotbal profesionist. De altfel, prima glumă care mi-a venit în minte în seara aceea a fost: ”Abia acum mă simt fotbalist adevărat. După ce am jucat un meci pe San Siro acum îmi petrec seara într-un club de fițe” :))

Just Cavalli Hollywood este situat în Parcul Sempione la baza Turnului Branca, un turn realizat de Giò Ponti ca una din principalele atracții ale Trienalei de arhitectură din 1930. La vremea respectivă turnul reprezenta o arhitectură inovativă. În zilele noastre este considerat o adevărată operă de artă.

În interior restaurantul are în general pereții negrii, oglinzi cu rame de bronz iar stâlpii sunt acoperiți cu celebrul animal-print specific lui Roberto Cavalli.

Restaurantul în sine are o capacitate de 250 de persoane dar împreună cu discoteca Hollywood situată deasupra acestuia poate găzdui până la 1200 de persoane. De peste 20 de ani discoteca Hollywood este una din cele mai reprezentative pentru viața de noapte din Milano.

Se impune probabil o concluzie. Acum nu îmi vine nimic în minte. E poate prea devreme și nu m-am dezmeticit încă. Întotdeauna am spus că sunt un colecționar de imagini, senzații și trăiri. Această experiență mi-a dat ocazia să am parte de toate acestea din plin. Nu le-am așteptat. Nu le-am premeditat. Au venit și le-am luat. M-am bucurat de ele și le-am pus la colecția de amintiri frumoase. Și da, sunt unice! La fel ca toate celelalte…

Adaugă un comentariu

  • prima data cand te am auzit credeam ca glumesti cum faci tu de obicei, acum vazand ce s a intamplat acolo chiar mi a placut, mi ai trezit un sentiment pe care eu il uitasem tinand cont de faptul ca eu chiar am jucat fotbal.

  • it was amazing !!!

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.