Live blogging de la Gala premiilor On Air Music Awards 2013 #oama

Timp de citire: 10 minute

Vlad Dulea

În acest articol veți putea afla Câștigătorii On Air Music Awards 2013 și desfășurarea galei ce a avut loc pe 15 aprilie 2013 la Teatrul Național din București. La acest eveniment am fost blogger oficial, iar în postarea precedentă de pe blog mi-am exprimat părerea privind nominalizările și favoriții din punctul meu de vedere la premiile din această seară.

LIVE BLOGGING de la Gala premiilor On Air Music Awards 2013:

Ora 19:15 – Evenimentul este transmis live aici: https://onairmusicawards.ro/oama-live#live. În fața Teatrului Național se află DJ Wanda, cea care va întâmpina vedetele pe covorul roșu. Wanda are un accesoriu interesant pe un dinte: un cap de mort 🙂

Dragoș Asaftei de la Blogdefotografie.ro este blogger-fotograf acreditat și este prezent pe covorul roșu acolo unde a surprins în fotografii vedetele prezente în această seară la gală – https://blogdefotografie.ro/25-de-fotografii-de-pe-covorul-rosu-la-on-air-music-awards-2013/

Trofeul Artistul Anului (foto jos) este o creație unicat realizată de Alin Neacșu și este aproape un obiect de artă care va poposi în fiecare an la artistul care va întruni cele mai multe voturi la această categorie.

Oare cui îi va reveni trofeul anul acesta?

trofeu-OnAirMusicAwards2013

Ora 19:22 – Prezentatorii secțiunilor în această seară vor fi: Zoli Toth, Ivan Patzaikin, Andreea Marin, Adina Buzatu, Virgil Iantu, Iuliana Tudor, Andi Moisescu, Elena Gheorghe, George Zafiu, Marius Moga, Hi-Q, Simona Patruleasa, Nicu Alifantis, Anca Lupes, Iulia Vantur, Maria Radu, Miki, Cristi Gretcu, Paula Chirila, Cristian Cioran, Mircea Zara, Mihaela Calinoiu, Gabriel Cotabita, Razvan si Dani, Ana Maria Gavrila (Deloitte), Laura Coroianu, Jean Valvis (Aqua Carpatica), Adrian Despot, Mandinga, Catalin Maruta, Giovanna Soare (Apa Nova).

Ora 21:06 – După ce vedetele au trecut „proba” covorului roșu și apoi, în foaier, proba vinului roșu de Sâmburești (momentul sponsorului 🙂 acum așteptăm cuminți în sală începerea galei.

21:15 – Gala începe cu un recital Vița de Vie

20130415-211759.jpg

Prima remarcă: sunetul foarte bun, iar show-ul VDV e extrem de potrivit pentru antrenarea publicului amorțit de așteptarea un pic cam lungă de până acum.

21:20 – Vali Bărbulescu, amfitrionul acestei seri face prezentările: „Sono capo di tutti capi. Mi casa e su casa” […] „Să facem pace în muzica românească”[…] „Să înceapă On Air Music Awards!”

21:23 – Cel mai bun Hip-hop – premiul este prezentat de Cristina Cioran și merge către … MAXIMILIAN cu melodia Sophie

20130415-212950.jpg

21:27 – Cel mai cautat artist pe Google – premiul e înmânat de Adina Buzatu și merge catre … LA LA BAND: „Mulțumim că ne-ați Gugălit!”

20130415-213050.jpg

21:30 – Recital stilat marca Alina Manole

20130415-213402.jpg

21:35 – Cel mai bun debut – premiul este înmânat de Marius Moga și merge către … WHAT’S UP (primul favorit pe care l-am nimerit)

Moment haios. What’s Up nu e în sală să-și ridice premiul pentru că e la… toaletă :))) Andra urcă pe scenă și ridică premiul în locul lui.

21:39 – Cel mai bun rock alternativ – premiul e înmânat de Andi Moisescu și merge către … ROBIN AND THE BACKSTABBERS: „Fără a ști exact la ce suntem alternativă, primim cu drag acest premiu”

21:42 – recital Grasu XXL. S-a întors What’s Up în sală și își ia premiul de la Andra aflată pe primul rând în fața scenei 🙂

20130415-214456.jpg

21:46 – Casa de productie a anului – premiul este înmânat de Andreea Marin și merge către … CAT MUSIC.

21:49 – Cel mai bun folk – premiul prezentat de Nicu Alifantis merge catre … POESIS. Marius Bațu: „Vreau să îi mulțumesc lui Eugen Baboi care, din păcate, a ales nemărginirea și nu a putut fi alături de noi”

21:54 – recital Corina Bud … Din fericire primele probleme tehnice din aceasta seară au fost rezolvate elegant de Vali Barbulescu. Negativul nu a pornit decât dupa vreo două minute stânjenitoare de liniște și așteptare. E posibil ca aceleași probleme tehnice să fie și cauza primului și singurului live fals din seara asta.

22:00 – Premiul special înmânat de Anca Lupeș și Cătălin Măruță este acordat LALA BAND

22:03 – Cel mai bun Pop-Rock – premiul este înmânat de George Zafiu și merge către … HOLOGRAF – Cât de departe. Holograf din păcate nu e în sală… Pe scenă urcă Olivia Stoica, PR-ul Media Pro Music, pentru a ridica premiul în locul celor de la Holograf.

22:06 – Hi-Q lansează noul videoclip. Piesa se cheamă „Luni” și e foarte mișto (păcat că product placement-ul ăla e un pic forțat, dar deh… avem nevoie și de sponsori…)

22:12 – Cel mai bun videoclip – premiul e înmanat de Anca Lupeș și Anda Adam care are o rochie superbă. Premiul merge către… CAI VERZI PE PEREȚI.

Moment de nedumerire deoarece acest videoclip nu se afla printre nominalizări 🙂

Smiley: „mulțumim pentru premiu chiar dacă noi am fost nominalizați pentru Dead Man Walking” :))) … În articolul precedent tocmai spuneam că videoclipul Cai verzi pe pereți ar fi meritat fără dubii o nominalizare. În lipsa acestei nominalizări am dat ca favorite alte trei videoclipuri, dar se pare că până la urmă a câștigat (pe merit, ce-i drept) un videoclip care nu fusese nominalizat ! 🙂

20130415-222020.jpg

22:17 – Cea mai buna voce masculină – premiul este înmânat de Virgil Ianțu și Iulia Vântur și merge către… DAN BITTMAN. Olivia de la Media Pro urcă din nou pe scenă pentru a ridica premiul în locul lui Dan Bitman. Olivia Stoica: ”Bună seara din nou! Cred că începeți să mă îndrăgiți! :)”

22:20 – recital Andra si What’s Up. Andra una din cele mai bune voci de live din România iar What’s Up dovedește că nu degeaba a luat premiu în seara aceasta.

22:24 – Cel mai vizualizat videoclip din Romania (conform statisticilor oferite de Google) – premiul prezentat de Elena Gheorghe merge la … CAI VERZI PE PEREȚI. Al doilea premiu pentru Smiley si Alex Velea în seara asta.

22:28 – Cel mai bun dance – premiul merge catre CRBL FEAT. HELEN. Nu e niciunul din ei în sală. Premiul îl ridică Marius Moga.

22:31 – recital Trio Zamfirescu. Un început superb cu un trio executat pe o singură chitară.

20130415-223416.jpg

22:37 – Cel mai bun text – premiul este prezentat de Răzvan de la ‘Neața si merge către … ZOIA ALECU. N-am nimerit câștigătorul dar supriza este extrem de plăcută! Felicitări Zoia!

22:40 – Cea mai bună voce feminină – premiul este prezentat de Gabriel Cotabiță și merge către LOREDANA. Am mai ghicit un premiu 🙂 Loredana nu e în sală. Din nou Olivia de la MediaPro Music ridică premiul. Gabriel Cotabiță: „MediaPro este a treia oară pe scenă și îmi pare mie că a luat mai multe premii decât Casa muzicală a anului”. Sala izbucnește în râsete :))))

22:44 – recital Adina Răducan – din nou probleme tehnice la pornirea negativului, dar vocea Adinei face rapid uitată stângăcia tehnicienilor. Nu știu cine e fata asta (mă scuzați) dar are super-voce! (Later edit: Adina Răducan are 15 ani și este câștigătoarea primei ediții a emisiunii ”M-a făcut mama artist”)

20130415-225519.jpg

22:50 – Compozitorul anului – premiul este prezentat de Hi-Q si merge la MARIUS MOGA… Aici n-am nimerit. Marius Moga îl felicită pe Smiley pentru premiile obținute și pentru faptul că au rămas amândoi piloni în muzica românească după ce drumurile celor doi s-au despărțit, dar se simt ușoare ironii în discursul lui Moga.

22:52 – Cel mai bun live – premiul prezentat de Ivan Patzaichin merge catre… LOREDANA. Al doilea premiu pentru Loredana în această seară. N-am nimerit nici aici, dar Olivia de la MediaPro urcă a patra oară pe scenă 🙂

22:57 – recital Vunk – se aud voci de backing dar nu cântă cu vocea decât Cornel Ilie… ok… deci nu e live complet (oarecum normal la o așa gală, dar nu pot să nu fiu ușor dezamăgit, mai ales că știu că Vunk sună extrem de bine live).

20130415-230536.jpg

23:00 – incepe votul pentru cel mai bun artist al anului. Se votează prin SMS la 1258 dintre câștigătorii la categoriile anunțate până acum. Complicat totuși votul pentru că trebuie făcut pe cuvinte cheie nu pe numele artiștilor.

23:03 – Zoli Toth, organizatorul acestei gale, oferă Premiul pentru întreaga carieră. Premiul este acordat lui … AUREL MITRAN: „Sunt în muzică de pe vremea când Marea Moartă nu era nici măcar bolnavă” :)))

20130415-230926.jpg

Din păcate Corina Bud falsează și la bune maniere, preferând să stea în aceste momente cu spatele la scenă și să arunce bezele către lumea din sală.

23:10 – dans La La Band. Lăudați în această seară pentru LIVE-urile pe care le fac în concerte, au ales neinspirat să își folosească momentul cu o coregrafie de dans…

23:13 – Promoterul anului – premiul este prezentat de Adi Despot și Mihaela Călinoiu. Adi Despot: „Promoterii ne tin în mișcare iar publicul ne ține în viață”. Frumos 🙂

Premiul merge, bineînțeles, către EMAGIC. Am mai nimerit un laureat 🙂

23:16 – Cel mai bun ambasador al muzicii românești – premiul este prezentat de Mandinga și merge către… evident…  INNA . Inna nu este în sală. Premiul este ridicat de Ana Maria Hâncu, Promotion Manager la INNA Management: ”Bună seară. Nu sunt Inna și nu sunt nici Olivia de la Media Pro”. Sala izbucnește în râsete :))

23:21 – recital Electric Fence

20130415-232151.jpg

23:26 – Zoli Toth si Jean Valvis urca pe scenă pentru a prezenta ultimul premiu, cel pentru ARTISTUL ANULUI. Valvis are o armă secretă cu care cucerește audienta: cântă live refrenul de la „Maria me ta kitrina” 🙂

Alin Neacșu, sculptorul care a creat trofeul, urcă și el pe scenă pentru a înmâna acest ultim premiu alături de Toth și Valvis.

Neacșu este în prezent monitorizat de Cartea Recordurilor pentru cea mai subțire sculptură din marmură din lume.

Trofeul ARTISTUL ANULUI merge către …

20130415-233658.jpg

Valvis: „Unde e plicul?”
Zoli Toth: „Aici e industria unde nu merge pe plicuri.” :))

In urma voturilor unice prin sms ARTISTUL ANULUI este…

(in continuare suspans… sistemul de vot este blocat) …

Si totusi… sistemul își revine iar artistul anului este … ROBIN AND THE BACKSTABBERS

20130415-234307.jpg

Ora 23:45 – Gala s-a încheiat. Pe coridoarele Teatrului Național din București au mai rămas câțiva dintre laureații serii; fac poze, răspund la întrebări, dau interviuri.

Eu mă bucur că reușesc să îl prind câteva secunde pe Marius Ivancea (WHAT’S UP), pariul câștigat la categoria Debutul anului și să îl rog să facem o poză împreună.

What's UP!
În final, o poză de panou cu câștigătorii serii, trupa Robin And The Backstabbers, câștigători la categoria Rock Alternativ și la Artistul Anului. Vă las, de asemenea, și cu clipul piesei SPNZRTR care ar fi putut fi fără probleme nominalizat și la categoria Videoclipul anului.

robinandthebackstabbers

Vă mulțumesc că ați fost alături de mine pe parcursul acestei gale. Mulțumesc, de asemenea, organizatorilor Star Management și sponsorului AQUA Carpatica pentru ocazia de a fi blogger oficial al acestui eveniment.

Adaugă un comentariu

  • eu cred ca au facut alegerile cele mai bune

  • a fost un eveniment marfa

  • Raluca Cirlan

    E foarte frumoasa si concisa relatarea ta!! Intr-adevar bloguist de muzica!!

  • Loredana Maria Pricopie

    Wanda are un accesoriu interesant pe un dinte: un cap de mort 🙂 – ce tare=))

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.