Poliţia le-a declarat ilegale, bicicliştii le consideră periculoase, Administraţia Străzilor alege tăcerea

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Este vorba despre pistele de bicicletă din București. Începând din 2008, peste 10 milioane de euro s-au investit în piste ilegale și impracticabile.

În anul 2010 s-a ajuns ca fiecare kilometru de pistă de biciclişti, marcată cu două dungi de vopsea galbenă, să coste 150.000 euro, cu 50.000 de euro mai mult decât a plătit NASA pentru fiecare kilometru al primei expediţii pe Marte.

Pusă în fața acestor fapte, Carmen Dincă, reprezentant al Administraţiei Străzilor a declarat: „Nu s-a mai investit niciun leu în piste pentru biciclişti. Deocamdată, priorităţile Bucureştiului sunt şoferii. În Bucureşti sunt peste 2 milioane de maşini, iar biciclişti avem sub 1%. Nu avem o cultură pentru bicicletă cum au nemţii, austriecii, belgienii” (sursa: Adevarul)

Aceeași Carmen Dincă a completat atunci: „Şoferii de RATB sunt şi aşa foarte deranjaţi de motociclişti. Dacă mutăm şi bicicliştii pe carosabil o să iasă măcel, pentru că nici şoferii, nici bicicliştii şi nici motocicliştii nu se respectă în trafic” (sursa: Evenimentul Zilei)

Ieri, peste 1200 de bicicliști din capitală au participat la un marș prin care cer crearea de piste pe carosabil pentru bicicliști.

Sursa foto: Freerider.ro

În aceste condiții, ce a ales să declare aceeași Carmen Dincă din partea Administrației Străzilor? „Administrația Străzilor București NU comentează informațiile oferite presei de OPTAR (n.a.- Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) și nu comentează deciziile Brigăzii Rutiere Române” (sursa: Prima TV)

Adaugă un comentariu

  • Constantin Batir

    Cu alte cuvinte ignora cetatenii. Nu comenteaza si spera sa dispara oamenii astia enervanti care nu-i lasa sa-si faca jmenurile.

    • Bebe Ion

      Ne ignora mult timp…si nu doar ca biciclisti !!..ar trebui arsi vreo doi trei d astia in piata…apoi cred ca incepe sa se miste ceva. Prea multa somnolenta …

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.