Tu te-ai da cu praștia? :)

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Vă spun din start că sunt șanse foarte mari să râdeți cu lacrimi când veți vedea reacția mea din filmulețul de mai jos.

Dar înainte de a purcede la vizionare, acordați-mi 2 minuțele ca să mă justific 🙂

Am dat din întâmplare zilele trecute peste această filmare din 2008 și pentru că m-am amuzat teribil revăzând-o și pentru că nu apucasem să povestesc niciodată despre ea, am hotărât să povestesc acum despre ea 🙂

Așadar, în toamna lui 2008, pe când ne întorceam dintr-o vacanță în Elveția și Franța, am poposit aproape ca de obicei, pe meleaguri austriece, mai exact în Viena. Și pentru că nu apucasem niciodată să trecem prin Parcul Prater, am profitat atunci de această ocazie.

Pentru cine nu a fost încă pe acolo se cuvine să menționăm faptul că Prater este un parc de distracții gigantic, întins pe 6 km2 transformat, conform Wikipedia, într-un parc de recreere, de către Împăratul Iosif al II-lea în 1766 după ce inițial fusese folosit ca teren de vânătoare de către împărații Austriei.

Cu timpul, în parc s-au deschis restaurante și baruri, iar cel mai mare a fost cel al lui Basilio Calafati, un magician chinez care și-a deschis un restaurant cu câteva jocuri de noroc. Dar marea schimbare a avut loc 1895, când s-a inaugurat Marea Roată (Riesenrad), acest adevărat simbol al Vienei, cea mai veche roată și cea mai mare din Europa continentală. Din ea se poate admira priveliștea întregii Viene. Are 15 cabine și a fost construită în 1897 de către Lt. Walter Bassett Bassett.

Dar să revenim la povestea noastră. În general, ca în orice alt parc de acest gen, vei întâmpina cozi la fiecare distracție în parte, ceea ce câteodată poate deveni plictisitor și frustrant. Se înțelege că, în aceste condiții, când am văzut o distracție la care nu stătea NIMENI la coadă, am zis imediat HAI!

Am văzut două brațe înalte, ca de macara, dispuse în V, iar în partea de jos, suspendată cu niște cabluri, era o capsulă cu două scaune. Ne-am imaginat amândoi că acea capsulă se va ridica până undeva sus, dar nu ne-am imaginat niciun moment în ce fel și cu viteză se va întâmpla acest lucru.

De aici încolo vă las să urmăriți filmulețul 🙂

Adaugă un comentariu

 • Sensational. Mi-ai povestit dar acum am vazut cum functioneaza. Danita este o curajoasa.Daca Vlad se arunca spre CER hop si ea.Bravo. Va iubesc.

 • Ai o sotie foarte curajoasa :)) Chapeau!

 • Nicu

  ahhhh … uhhh am ras cu lacrimi 🙂 Scuze dar trebuie sa ma mai uit inca o data la ahhhh … uhhh

 • Piticu21

  voi va dati seama ca ahh ala a fost din alta parte da? :))

 • Andreea Tănasă

  cat curaj ati avut, noi cand am vazut cu ce viteza te arunca, ne-am razgandit subit:))))

  • Vlad Dulea

   păi asta e, că noi n-am văzut înainte cum funcționează pentru că nu era nimeni acolo :))) era liber și hop! ne-am urcat :)))

  • Rusu Petru

   sa te dai ca nu o sa iti para rau

 • Marin Lucian

  Se roaga Simona de mine aproape de doi ani sa ne dam in asta dar sincer sa fiu am fost reticent pana acum. Data viitoare nu o mai ratez :))

 • Foarte tare! Si eu m-am dat, fix in 2008, dar nu mai stiu pe unde am filmarea…mi se face si acum pielea gaina cand imi aduc aminte :)) Am fost si anul asta in Prater si au unele noi, tare periculoase, dar recunosc ca dupa "lift" si "prastie" nu am mai indraznit sa traiesc senzatii atat de tari :))

 • CE mijtoooooooooo :X:XX:

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.