Bucureştiul rămâne fără triatlon deocamdată

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Trichallenge ar fi trebuit să pună Bucureștiul pe lista marilor capitale ale lumii în care se desfășoară un triatlon ca sport de masă. Din păcate problemele administrative ale Bucureștiului, și în final, mai grav, problemele de mediu ale Bucureștiului au făcut ca acest eveniment, care trebuia să aibă loc duminica viitoare, să fie amânat și relocat la Mamaia, locul unde se desfășoară de câțiva ani, cel mai mare triatlon din România.

De ce nu am putut avea cel mai mare triatlon din România la București?

În prima fază triatlonul trebuia să se desfășoare în zona de nord a capitalei cu proba de înot în Lacul Herăstrău. Rezultatele analizelor de apă erau bune, dar cu o lună înainte de data evenimentului, administrația Bucureștiului a luat hotărârea să revină asupra deciziei de a da avizele necesare pentru închiderea străzilor unde urmau să se desfășoare probele de alergare și de bicicletă pe motiv că nu vor să închidă nordul capitalei.

Aflați într-o situație extrem de dificilă, organizatorii Smartatletic au luat decizia de a muta competiția în zona Piața Unirii, lângă Biblioteca Națională (acolo unde de obicei se organizează Red Bull Flugtag). Vă dați seama ce înseamnă acest lucru pentru organizatori. O parte din sponsori s-au retras, au trebuit identificați rapid alții, au trebuit obținute noi avize și toate acestea în 2-3 săptămâni.

Din păcate, de data aceasta nu un aviz a lipsit, ci cea mai importantă analiză, cea a apei din Dâmbovița, a venit cu rezultate proaste, existând ca motiv suspiciunea unor deversări ilegale în Lacul Morii. Chiar dacă analizele permiteau obținerea avizului pentru derularea competiției, organizatorii Smartatletic, cei care și-au obișnuit de-a lungul anilor participanții cu cele mai bune condiții de concurs, au decis să nu facă niciun rabat de la SIGURANȚĂ, preferând să își asume încă o dată costurile amânării și relocării competiției la Mamaia.

Eu nu pot decât să salut o astfel de decizie. Dana, soția mea, ar fi urmat să concureze la proba de înot, deci puteți înțelege că apreciez enorm faptul că, în ciuda pierderilor uriașe pe care le înregistrează, și în ciuda faptului că din punct de vedere legal, competiția s-ar fi putut derula, organizatorii au decis totuși să nu existe nici cel mai mic risc pentru participanți.

Jos pălăria, Smartatletic! Suntem alături de voi și vă vom susține în continuare pentru că știm că putem avea încredere în voi!

Până la anul, însă, va trebui ca împreună să facem demersurile necesare ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, să înțelegem împreună cum e posibil ca deversările în Lacul Morii să treacă neobservate și mai ales nepedepsite și să facem administrația să înțeleagă că Bucureștiul are nevoie de o competiție de masă precum Trichallenge!

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.