Care ar fi cele 10 porunci pentru un trafic mai civilizat?

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

Pentru început haideți să urmărim împreună următorul filmuleț:

Volanii.ro este un proiect care își propune să identifice decalogul bunului simț la volan, cele 10 „porunci” care ar ajuta la micșorarea numărului de golani la volan.

Pe site-ul www.volanii.ro oricine poate adăuga o astfel de ”poruncă” care ulterior poate fi sharuită pe rețelele sociale și votată de către alți vizitatori. Cele mai votate ”porunci” vor fi tipărite şi distribuite începând cu 1 septembrie 2012 în 200. 000 de exemplare golanilor la volan pe care organizatorii campaniei îi vor întâlni în trafic.

Eu am identificat câteva care, chiar dacă în acest moment nu sunt cele mai votate, mi se par obligatorii de inclus în acest Decalog.

  • ”Daca sunt pieton, nu sar ca vita in fata masinilor doar pentru ca am o trecere in fata” (momentan 68 de voturi)
  • ”Nu arunca nimic pe geam!” (momentan 53 de voturi)
  • ”Daca totusi opresti undeva unde crezi ca s-ar putea sa incurci lasa langa parbriz pe interior numarul tau de telefon!” (momentan 47 de voturi)
  • ”Dau prioritate din cand in cand si celor care nu o au, dar asteapta de mult timp sa iasa dintr-o strada fara prioritate” (momentan 46 de voturi)
  • ”Claxonul trebuie folosit pentru avertizarea unui pericol. Nu-l folosi pentru a ii stresa pe cei din trafic!” (momentan 37 de voturi)
  • ”Nu parca pe trotuar, pe pista de biciclisti si pe spatiul verde” (momentan doar 7 de voturi)
  • ”Daca ai verde la semafor si nu ai unde sa inaintezi pentru ca este blocaj, opreste fara sa ii incurci pe ceilalti, in afara zonei hasurate care delimiteaza intersectia si strange din dinti daca te claxoneaza din spate… nici ele nu au unde sa se duca!!!” (momentan doar 5 de voturi)
  • ”Pe drumurile cu doua benzi pe sens si pe autostrazi se circula pe banda doi doar cand se efectueaza o depasire” (momentan doar 1 de vot, al meu probabil)

Dacă aveți inspirație și vă vin în minte și alte astfel de porunci intrați pe Volanii.ro și faceți propria propunere. Dacă nu, măcar puteți intra să votați cele mai inspirate din cele deja propuse. Mai e timp doar până la sfârșitul lunii august!

Volanii.ro este un proiect realizat de www.rca-ieftin.ro. Mai multe detalii puteți găsi în pagina https://volanii.ro/despre-proiect.php unde puteți descărca printre altele și un model de scuze pentru situațiile în care parcați pe locul altcuiva.

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.