Cel mai mare câştig la #VeloParlamentari

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

VeloParlamentari în tandem 2.0 a fost un eveniment organizat la inițiativa Alinei Gorghiu, în timpul căruia aproximativ 20-30 de parlamentari și politicieni au pedalat alături de cei mai cunoscuți bloggeri din România care promovează mersul pe bicicletă în mod activ și cu o încăpățânare de multe ori neînțeleasă. Pe lângă aceste tandemuri blogger-politician, alți aproximativ 100-150 de bicicliști au pedalat împreună duminică, 6 mai, pe traseul Parcul Herăstrău-Parcul Izvor.

VeloParlamentari în tandem 2.0 a fost un eveniment organizat la inițiativa Alinei Gorghiu, în timpul căruia aproximativ 20-30 de parlamentari și politicieni au pedalat alături de  cei mai cunoscuți bloggeri din România care promovează mersul pe bicicletă în mod activ și cu o încăpățânare de multe ori neînțeleasă.

Pe lângă aceste tandemuri blogger-politician, alți aproximativ 100-150 de bicicliști au pedalat împreună duminică, 6 mai, pe traseul Parcul Herăstrău-Parcul Izvor.

Dar cel mai mare câștig nu îl reprezintă faptul că într-o zi cu soare 150-200 de bicicliști au pedalat împreună prin București asistați pe traseu de Poliția Rutieră, ci faptul că timp de jumătate de oră cât a durat plimbarea și timp de 1 oră înainte și după plimbarea efectivă, a existat un dialog direct între biciclist (societate civilă) și politician.

Eu pot, evident, să dau doar exemplul personal. Bogdan Diaconu, PSD (foto sus) și-a respectat promisiunea și a venit cu bicicleta la marșul VeloParlamentarilor.

Pe traseu am vorbit despre politică, blogging și, evident, despre cât de greu se circulă prin București când ești pe bicicletă și NU ești însoțit de o coloană oficială 🙂

Iar la final am rămas cu senzația că lucrurile nu se vor opri aici 🙂

Acesta este cel mai mare câștig de la VeloParlamantari ediția I

 

Adaugă un comentariu

 • Mad Rider

  Anul trecut am preferat sa merg la un concurs de MTB la Valcea, dar anul asta nu mai ratez evenimentul Veloparlamentari. Btw, daca te pasioneaza un „Top 10 – Politicieni români pe bicicletă” :
  https://ciclist.wordpress.com/2013/02/18/top-10-politicieni-romani-pe-bicicleta/

 • GMC

  Bravo Vlad!
  Mi-a plăcut tare mult remarca ta: ”promovează mersul pe bicicletă în mod activ și cu o încăpățânare de multe ori neînțeleasă”.
  E pur și simplu la obiect și e, de fapt(!), motorul care începe să schimbe mentalități pe la noi…
  Mă bucur că ai putut să îți faci un prieten în parlament, și pe deasupra, să îl aduci la plimbarea Alinei.
  Bravo!
  Toate bune!
  Gabi

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.