Caseta VHS cea mai rulată pe video-ul meu

Timp de citire: 2 minute

Vlad Dulea

Pe 20 aprilie 2012 se împlineau 20 de ani de la Concertul Tribut Freddie Mercury de pe Wembley. În ziua respectivă mi-am adus aminte de această casetă și am scris articolul de mai jos:

Au trecut 20 de ani de la Concertul tribut Freddie Mercury de pe Wembley, prilej cu care mi-am amintit cu drag de caseta video pe care am rulat-o și răs-rulat-o de mii de ori pe video-ul meu prin anii ’90.

Îmi amintesc că în perioada respectivă nu prea aveai de unde să cumperi casete video originale, așa încât îmi făcusem un obicei de a cumpăra casete de la vânzătorii care se adunau cu tarabe pe lângă Universitate sau Piața Romană.

Așa am ajuns și în posesia acestei casete. Despre concert nu auzisem până atunci, dar numele de pe copertă nu puteau să mă lase indiferent.

Metallica, Guns’N’Roses, Extreme, Def Leppard, Tony Iommi de la Black Sabbath, Zucchero, Robert Plant, Paul Young, Lisa Stansfield, David Bowie, Liza Minnelli si George Michael (cu extraordinara interpretare a piesei “Somebody to Love“) s-au perindat pe rând pe scenă împreună cu membrii rămași ai Queen (John Deacon, Brian May și Roger Taylor) în fața unui public fabulos: peste 72.000 de oameni.

Astăzi, la 20 de ani de la acel concert, Queen a publicat pe canalul oficial de pe YouTube un playlist cu piesele cântate în acel concert: https://www.youtube.com/playlist?list=PL8F6CBF079A58DD31

https://www.youtube.com/watch?v=7KQW4thcMDY&list=SP8F6CBF079A58DD31

Dacă vreți să citiți mai multe informații despre acest concert vă invit să citiți și articolul pe care l-am scris pe Jurnal de trupă: https://www.trupa-atelier.ro/jurnaldetrupa/2012/04/20-de-ani-de-la-concertul-tribut-freddie-mercury/

Adaugă un comentariu

 • Alina Barbu

  Eu eram fan Queen de cativa ani deja, cand a fost transmis concertul cu pricina. Si m am agitat sa mi cumpar casete video VSH, sa vad ce canal transmite concertul (cred ca ceva nemti erau) si mi am inregistrat de la tv tot concertul, stiu ca am folosit 2 casete. Mama, eram in fibrilatii…Asta ca asta, dar la un moment dat din disperare ca nu prea sa dadeau nicaieri clipurile cu Queen, urmaream revistele cu programele tv si caand vedeam ca e o emisiune in care o sa fie difuzate si clipurile Queen, plecam de la scoala mai devreme (adica, chiuleam, ce mai…) sa pot ajung la emisiune. Si mai era la bulgari o emisiune matinala, parca sambata, dadeau mereu ceva cu Queen, mereu stateam sa urmaresc sa vad daca mai difuzeaza una alta.
  Am fost la Montreux si eu in martie si am identificat si cladirea in care era apartamentul lui Freddie pe Quai des Fleures, pe faleza. Ce priveliste avea din balcon…..!!! Superb Montreux!
  Trebuie neaparat sa ajung si la Londra, la spectacol.Sper numai sa se mai tina o perioada, ca pana apuc eu sa ma duc …. cine stie…

  • Vlad Dulea

   Sper sa prinzi si musicalul de la Londra. In mod normal cred ca se va mai juca cateva stagiuni cel putin.

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.