CUBE STING HPC RACE 2011, bicla pe care am mers la Winter Trichallenge 2012

Timp de citire: 3 minute

Vlad Dulea

La primul triatlon de iarnă din România, Winter TriChallenge 2012, organizat sâmbata trecută de SmartAtletic la Complexul Olimpic de la Izvorani, am făcut proba de biclă pe modelul 2011 Cube Sting HPC Race, mulțumită celor de la BikeXpert care au avut amabilitatea să mă lase să o testez în această cursă.

Date tehnice despre bicicletă gasiți chiar la ei pe site: https://www.bikexpert.ro/catalog/sting-race-2011-test-ocazie-p-4930.html iar un review mai amănunțit găsiți pe FreeRider https://www.freerider.ro/teste/cube-sting-hpc-race-2011-review-17101.html

Eu voi vorbi despre cum m-am simțit eu pe biclă în timpul cursei.

A fost o cursă care a avut de toate: asfalt uscat, noroi, gropi pline cu apă, zăpadă, mai puțin urcări abrupte.

Din acest punct de vedere m-au avantajat foarte tare amortizoarele față-spate și ghidonul cu o lățime generoasă care mi-a oferit o stabilitate foarte bună pe traseu.

Cât am fost pe bicicletă nu numai că nu m-a depășit niciun concurent, dar am reușit să depășesc eu însumi vreo 10. Ar fi putut fi una din cele mai bune curse ale mele, dacă nu ar fi fost zona de zăpadă (aproximativ 2,4 km, de două ori câte 1,2km) unde s-a făcut push-bike și unde am resimțit lipsa condiției fizice.

Pe această zonă am fost depășit de mulți care alergau pe lângă bicicletă sau chiar cu bicicleta în spate. Eu pe această zonă abia reușeam să țin un mers normal (5-6km/h).

Din înregistrarea traseului https://connect.garmin.com/player/154409760 se poate vedea că am parcurs zona de zăpadă în 10 minute la prima tură și în 9 minute la tura a doua. Bănuiesc că ar fi trebuit să scot măcar 6 minute pe zona respectivă, ceea ce înseamnă că per total aș fi câștigat 7-8 minute.

Îmi pare rău că în felul acesta i-am dezavantajat pe coechipierii mei, Valentin Bosioc (alergare) și Dana, soția mea (înot) care scoseseră timpi buni. Echipa noastră de ștafetă, SmartAtletic Bloggers, a terminat pe locul 11 dintr-un total de 19 echipe cu timpul final de 1:42:03. Cele 7-8 minute de care vorbeam ne-ar fi putut clasa undeva pe locul 7 sau 8, ceea ce ar fi fost mai aproape de adevăr pentru coechipierii mei și pentru super-bicla cu care am mers 🙂

Partea bună e că încă o dată am ieșit din casă și am făcut sport. Și partea și mai bună este că triatlonul a început să câștige din ce în ce mai mulți fani fiind din ce în ce mai aproape de popularitatea pe care o merită ca sport de masă.

Și ca să vă convingeți că am dreptate, urmăriți înregistrarea emisiunii lui Mircea Badea despre participarea lui și a lui Oreste la Triatlonul de la Izvorani 🙂 https://ingurapresei.a1.ro/emisiuni/In-gura-presei_4189.html

Multumesc pentru poze: Biciclistul.ro, FreeRider.ro, Florian Raducanu

Adaugă un comentariu

Vlad Dulea blog folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea acestora.